Google fark ederse ceza kesebilir. Fakat ben kısa zaman zarflarında kullandığım için ceza yemedim. Mesala reklam veriyorsun nerden geldiği belli olan alan adları oluyor doğal olarak Burdan gelenleri alakalı alt sayfaları gezdiriyorum.Tabi bu işlemleri yaparken bazı mantık hataları yapmayacaksın. Tutupta adama 100 sayfa gezdirirsen olmaz veya alakasız bir sayfayayı gezdirirsen zamanla sapmalar meydana geliyor istatisliklerde. Kısacası Alt sayfaları güçlendirmiş oluyorum siteyi kendine getiriyorum daha sonra kendi haline bırakıyorum kar topu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyor. Hemen çıkma oranı benim için 10/3 önem derecesi.
Mesala senin bir konun var spam hit yapan siteleri engelleme diye. Benim sitelerimde spam hit yapanları asla engellemem 3-4 sayfa gezdiririm yeterki siteme gelsin hit hele bu gelen hitler cookie kabul ediyorsa ve tekrar gelirse o adama sitemde takla atrırırım
Güzel düşünce fakat bende yenibilgi arkadaş gibi düşünüyorum. Hemen çıkma oranı bir kaç metrik ile birleştirilerek değerlendirilirse daha sğlıklı olur.
Örneğin Hemen çıkma oranı yüksek fakat sitede kalma oranı yüksekse bir sıkıntı yok. Ziyaretçi istediğini bulmuş ve çıkmıştır.
Hemen çıkma oranı yüksek sitede kalma oranı düşükse burada sıknıtı olabilir.
Hemen çıkma oranı düşük, sitede kalma oranı yüksek, alt sayfalarda dolaşma da iyiyse bu yağ ile baldır.
Spam hitleri engellemek organik trafiği sağlıklı analiz etkmek açısından önemlidir. Bot ziyaretleri önemli olsaydı analyticsde bot ziyaretlerini görmezlikten gel gibi seçenekler bulunmazdı. Google bir ziyaretçinin reel kişimi yoksa bot olduğunu anlayacak kadar zeki elbette.
önemli olan sadece hemen çıkma oranı değil arkadaşım. şöyle düşün sizinle aynı içeriğe sahip 9 site daha var. sizde hemen çıkma oranı %70 ama diğerlerinde hemen çıkma %70 'den büyük ise ki muhtemeldir siteniz diğer sitelere göre daha iyi durumda demektir.
kişi aradığını sitenizde hemen buluyorsa ve istediğini aldıktan sonra çıkıyorsa bu size nasıl zarar verebilir? böylede bir durum var. ama google'ın bunu ölçümleyip gereğini yaptığını konusunda da şüphelerim var. ziyaretçinin aradığı bir tarih ya da saat olsun. siteye giriyor aradığını hemen bulup siteden çıkıyor, o aramayı belli bir süre içinde tekrar etmiyorsa sayfandan çıkma süresinin bir önemi bulunmuyor.
biraz karışık gelebilir söylediklerim. şöyle toparlayayım. hemen çıkma oranını düşürmek yararlıdır ancak bunu yaparken başka şeylere de dikkat etmeniz gerekiyor. maç saatini arattım diyelim, adamlar o kadar uzun içerik giriyorki oku dur! kapatıp hemen başka yere bakmakla daha kısa sürede aradığımı bulabiliyorum.
mobil cihazlarda internet kullanımının yaygınlaşması da maalesef hemen çıkma oranını arttırıyor. mobilde kişiye şuda var, buda var, şunada bak demek çok kolay olmuyor.
siz ziyaretçiye istediğini verin, hemen çıkma oranına çok takılmayın. bendeki sitelerde %88 hemen çıkma oranı bile var

ama bu %88 ziyaretçiyi memnun edememekten kaynaklanmıyor, fazlasıyla memnun etmekten kaynaklanıyor onun için dert etmiyorum.
Güzel bilgiler.