Ne yazık ki 2 yıllık bölüm Türkiye'de üniversite eğitimi statüsünde değildir. MYO mezunları kağıt üzerinde teknikerdir.Hangi bölüm olursa olsun (Ağ,Web tasarım vb.) MYO mezunları işlerde yukardan alınan istekleri olduğu gibi yapmakla yükümlüdür.Ne yazık ki myo mezunu olup istediğiniz kadar kendinizi geliştirseniz bile siz mühendisin imzasına,onayına bakarsınız.
Devlette yine bu durum daha az etkili olur zira devlete çalışan bilgisayar mühendisleri ne yapıyor cidden merak ediyorum (ODTÜ,İtü mezunu olup Aselsana,TSK'ya çalışanları saymıyorum)
Meslek yüksek okulu zaten üniversite değildir.Ülkemizde öyle geçebilir ama meslek sahibi olmak isteyenlerin tercih etmesi gereken bölümlerdir.Normalde üniversitelerin amacı iş sahibi olmak değil de bilim adamı yetiştirmektir.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 18:08:00 -->-> Daha önceki mesaj 18:05:17 --
@Athletic88;
@zulte;
Yanlış anlaşılmasın teknikerleri küçümsemiyorum bende bir tekniker sayılırım.Demek istediğim üst düzey bir şekilde üst düzey işler yapılmadı sürece tekniker maaşları ciddi düzeyde düşük.Ne yazik ki tekniker maaşları (bildiğim kadarıyla tcdd haricinde) mühendis maaşlarının ciddi şekilde altında.
Ekleme;
Haliyle bu da yaşam kalitesini etkiliyor.Bu yüzden dikey geçiş sınavına güvenerek 2 yıllığa kaydolmak hayal kırıklığı yaratabilir.Bu arada çok iş yapan çok kazanmıyor ne yazık ki.Artık her şey belge,diploma.Maaşın,geleceğin sahip olduğun diplomaya,belgeye bağlı.2 yıllık bölüm okumuş bireylerin yaptıkları iş dışında önemli bir pozisyona gelebilmesi için yine 4 yıllık bir diplomaya ihtiyacı var.
Bence torpiliniz yoksa diploma da bir halta yaramıyor eskisi gibi.Çünkü normal mühendisler 1200 tl ile başlıyor çoğu şirkette.Benim arkadaşın torpili var 3000 tl ile işe başladı.Buna birçok yerde rastladım.Şu an çalıştığım şirkette bile okulu yeni bitirmiş mühendis çok düşük maaşla işe başladı.Bu devirde herkes üniversite mezunu olduğu için torpil olayı daha etkili oluyor.