irFaNLiNe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben ADB'den önce bile program olarak reklam engelleyici kullanırdım. Halen daha bir çok internet kullanıcısı ADB kurmasını bilmemekte, ki bu siteler de onlardan kazanç sağlamakta. Veya en kötü ihtimal ayakta duramayacağını düşünen siteler ADB'yi tespit edip kapatılması yönünde ricada bulunuyorlar ki bu tür siteler reklamı abartmadıkları sürece kapatıyoruz.

Şahsi olarak, ben reklamdan o kadar soğudum ki (para kazanmak amacıyla sayfanın her yerini reklam dolduran siteler yüzünden) artık reklam görmeye dayanamıyorum, ancak Google, Adsense'i göstermekten ileri gidip popup falan açtırmayacaksa bir çok webmaster için güzel bir şey olmuş.

Bir konuda haklısın, reklam kalabalığını hiç kimse sevmez, özelliklede pop-up reklamlar, rasgele bir yere basınca bile açılan reklamlar özelliklede. Ama sırf başkaları bunu yapıyor diye diğer siteleride körü körüne harcamanın anlamı yok değilmi, kısaca ben şunu yapıyorum bakıyorum bir site çok reklam açıyor hemen kapatıyorum engelliyorum sayfayı bir dahada girmiyorum, ama sırf orada bulunan bir içerik varsa ve mutlaka onu okumam gerekiyorsa, bir nebze bazı reklamlara katlanıyorum. Sebebi ise sadece orada olması ve bir emek verilmesi. Şimdi sen sadece reklamlara kızgın olduğun için hem o sitedeki içeriği alacaksın (okuyacaksın, izleyeceksin) sonrada siteye katkın olmayacak. Sence bu düpe düz hırsızlık olmuyormu. ?

Bence bir sitede makul reklamlar varsa, ki ben genelde adsense reklamlarına karşı değilim, birçok kezde ilgimi çekmiş bir site ise bir kaç reklama tıklarım, kazansın diye emek vermiş sonuçta. Bizlerde aynı sebebten kazanç elde ediyoruz. Dünyanın parasını ödüyoruz makalelere, haberler, ve kullanıcıya özgün içerik oluşturmak için. Sonra kullanıcı gelecek benim içeriğimi alacak, bilgimden faydalanacak ve bana hiç bir katkısı olmayacak. E ben hayrınamı yapıcam tüm bunları, bırak cebimde kalsın param yakmıyorya cebimi günümüzde bir baba, kendi oğluna hayrına iş yapmıyor.