Öncelikle öneri için teşekkürler. Aslında bir şekilde olması gerekeni yazmışsınız, fakat sabit bir grup olması ve hergün bu karşılıklı yorumların yapılması bana çok mantıklı gelmiyor. Er veya geç ihmal edenler olacaktır (çeşitli sebeplerden) bu da ben yorum yaptım o bana yorum yapmadı gibi gereksiz tatsızlık sebebi olur. Bunun sorumluluğunu almak istemem.
Ayrıca sabit grup er veya geç algoritmaya bir şekilde takılır.. ( Hep aynı kişiler , aynı siteler..) Bu yüzden o şekilde bir gruplaşmaya pek taraftar değilim.
Şahsen elimde çok fazla site olduğundan her arkadaşa yorum yapması için farklı siteler vermekteyim.. Eminim ki diğer arkadaşlar arasında da benim gibi olanlar vardır.
Zaten çoğu kişi; sitesinini bilgisi dışında başkaları tarafından dağıtılmasına pek sıcak bakmaz diye düşünüyorum. Zira çoğu kişi farkında iseniz sitesini forumda paylaşmak dahi istemiyor.
İşin özü dediğiniz gibi bir planlama yapmak gerek ama iyi planlamak lazım.. Tabii talep artar, herkese uygun gelen ortak bir yöntem buluruz o zaman seve seve ortaklaşa bulunan fikri uygularız. O aşamaya kadar da şimdilik mecburen başta yazdığım şekilde gideceğim. Fakat sanırım bir şekilde bunu bir grup permütasyonuna çevirebiliriz. Değişken yorumlama sistemi gibi bir şey olabilir.
ilk parti de; a kişi b&c kişisine yorum yapar b kişi c&d kişisine yorum yapar, c kişi d&a kişisine yorum yapar, d kişi a&b kişisine yorum yapar gibi..
ikinci yorum partisinde; sıralama değiştirilir vb.. olasılıklar uygulanır...
biraz bu konu hakkında düşünüp, konuyu yakın zamanda toparlamaya çalışacağım. Böylelikle herkesin sitesine çok daha fazla kişi tarafından yorum yapılacaktır.. Katılmak isteyen arkadaşlar pm ile bana alttaki istenen bilgileri gönderirlerse bir planlama yapabilirim.
1- yorum yapılmasını istediğiniz site ( veya sayfa yada sayfaların linki)
2- yorum yaparken kullanacağınız gmail adresiniz.
3- Google+ hesabınız.
not: yorum yapanlar kendi sitelerini eklemeyecek ! Amaç backlink kazanmak değil, yorum yapılan sitenin otoritesini arttırmaktır. Aynı şekilde sizin sitenize de bu şekilde site linksiz yorum yapılacaktır. İsteyen yorumu istediği gibi seo uyumlu cümlelere cevirip editleyebilir. zira burada bence zaten önemli olan yorum yapan kişinin ip kaydı ve o ip ile ilintili aktif gmail hesabıdır.