Merhabalar.

AdWords'de reklamı yapılacak herhangi bir ürünün, yasaklı olup olmadığı çoğunlukla bulunduğu ülkenin yasal şartlarına göre değişiklik göstermektedir.

* Sadece Türkiye'yi düşünelim.
* Türkiye'de de en çok sorun çıkartan sektör Sağlık, Bitkisel, Kozmetik ve İlaçlar olduğunu düşünerek, bu kategori üzerine yoğunlaşalım.

AdWords için bir ürünün Yasak mı ? Değil mi ? Bunu kesin olarak anlama şansımız var mı ?
Mutlaka böyle bir seçenek olması lazım ki, ilk defa reklam açacak biri ilgili ürünün yasaklı olup olmadığını anlayabilsin.

AdWords genellikle bazı ürünler için "Yasak" diyor, kestirip atıyor. Hiç bir şekilde ürünün neye istinaden yasaklandığını açıklamıyor. (Örn: Sağlık bakanlığının bir açıklaması mı var ? Ve ya bilmediğimiz bir resmi kurumdan ilgili ürün için bir uyarı mı yapılmış ?) Bizim bilmediğimiz farklı sorgulama sistemleri nelerdir. ? AdWords ekibinin bir ürüne yasak demesi neye bağlıdır ?
Türkiye için yasaklı ürünleri nasıl takip edebiliriz ?

CEVAPLAR:
1-) AdWords Sağlık ve İlaçlar Politika sayfasındaki her bölümde içerikte ürünü ararım. Bir uyarı vs. olup olmadığını kontrol ederim. (Hiç aradığım bir ürünle bu sayfada karşılaşmadım.)

2-) legitscript.com 'dan sorgulayarak ürün ile ilgili KIRMIZI ETİKET var mı kontrol ederim. (Daha sağlıklı sonuç alıyorum. Sağlık bakanlığı tarafından yasaklanan bir ürüne sadece 1 defa denk geldim.)

3-) ...

Sizden gelecek cevapları maddelere eklemeye devam edeceğim.

3 yıldır bu sektörün içindeyim ve bu "YASAK" muhabbetini bir türlü çözemedim. Bildiğim bu 2 yöntem haricinde ne zaman AdWords ekipleriyle telefonda görüşüp bir ürün sorsam, deneme amaçlı 5-10 farklı müşteri temsilcisini arayıp soruyorum. Yarısı yasaklı derken, yarısı kesinlikle bu üründe bir sorun yoktur şeklinde açıklama yapıyor. Bu duruma bir netlik kazandırmak için konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var.