Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar şuan 28 yaşındayım 16 yaşımdan beri amatör işlerle başlayıp şu an ki konumuma geldim.

Geçtiğimiz süreler içerisinde farkettim ki bu işler beni iyiden iyiye yıpratmış.

Bunun başlıca sebebi genel olarak topluluk siteleri üzerine çalışıyor olduğum için bir çok kişiyle muhatap olup bir çok kişiyle ortak site içi çalışmalarda bulunmak. Ayrıca yengeç burcu olduğumdan fazla duygusal biri olduğumu da iyiden iyiye düşünmeye başladım kısacası psikolojim bozuldu.

Sonrasında gel gelelim, site içi bir takım entrikalar, dedikodular almış başını gitmiş. Bunlarla uğraşır oldum artık her gün.

Artık profesyonel bir şekilde yaklaşacağım, sitelerime çok fazla duygusal yaklaşıyorum, insanlara keza öyle yaklaşıyorum, artık böyle diyorum. Fakat 1 hafta sonra kendimi yine site içi bir takım kişilerin etrafında dönen entrika, lafla uğraşırken buluyorum.

Bu eminim r10 gibi sitelerde de vardır. Bir takım banlamalar, olaylar gibi.

Peki bu yıpranmadan nasıl kendimi sıyırır ve topluluk sitesini duygularımı katmadan yönetirim. Veya bir siteyi duygularını katmadan yönetmem imkansız mı?

Çünkü çok denedim olmuyor. Özellike forum site sahipleri durumumdan çok iyi anlarlar.

Bunca seneyi adsense odaklı siteler üzerine çalışıp geçirseydim şu an zengin olurdum diye düşünüyorum. Hata mı ettim dersiniz?
X bir webmaster forumunda bir dönem moderatördüm. Sırf üyelerle moderasyon arasındaki ilişkilerin laçkalaşmaması için kendi adıma o dönem e-ticaret yapmadım hiçbir üyeyle. Çünkü işin içine para girince bazen mağdur olabiliyorsun ya da bazen istemeden mağdur edebiliyorsun falan biraz mesafe gerekiyor. Bir de insanlar açık kapı buldu mu sonuna kadar gitmeye meyillidir.

Genelde yapılacak en iyi iş; tüm işlere siz koşturmadan bir kısım işleri dağıtacaksınız. Başkaları da elini taşın altına sokacak ya da ikinci bir hesap yaratıp üyelere asıl kimliğinizi göstermeden hem forum ya da sitede genel havaya hakim olabileceksiniz, hem de bir uyarı ya da duyuruda site yöneticisi kimliğiyle daha fazla ciddiye alınacaksınız.