SeliM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de bu kanaatteyim. Yerleşim iyi durumda. Son seçenek, ilgili reklamların çıkmadığı ve ziyaretçilerin tıklamadığı yönünde. Şunu sormak istiyorum, sizin sitenize girdiğiniz içeriklerin özgünlük oranı nedir? Bildiğiniz gibi haber siteleri hiçbir zaman %100 özgün olamaz, çoğu birbirinden alıyor veya ajanslardan çekiyor konuları. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz bu konuda?
%75'i özgün içerikten oluşmaktadır.Diğer geriye kalan kısım ise,sektördeki partner firmalar ve sektörde büyük bir firma da,üst düzey bir yöneticinin yazdığı makalelerden oluşmaktadır.Söz konusu yöneticinin makaleleri son derece yararlı ve özgün olduğundan dolayı,sitem de kendisi için bir köşe oluşturup yazılarına o köşe altın da yer veriyorum.

Kendim aynı sektör de çalıştığımdan ötürü haber konusun da pek sıkıntım olmuyor.Lakin dediğiniz gibi haber sitelerinin tamamına yakını birbirinden veya ajanslardan çekilmiş/değiştirilmiş haberlerden oluşuyor.Bu saatten sonra buna da yapacak bir şey yok.Şayet küçük bir yatırımcıysanız pek uzun gidemez,enin de sonun mahkemelik olursunuz kopyalam-izinsiz içerik vb. nedenlerden.Fakat yatırımınız büyükse ve bu işi profesyonelce yapıp siteyi kurumsal bir kimlik ile devam ettirip,ajanslar ile işbirliği için de olursanız sorun olmaz.Ayrıca editör kadronuz da olmalı.