abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi işte iş kendisinde bitiyor, şimdi biz bir şey deriz kesin bir kanıya varmasını sağlarız sonra pişman olursa iyi olmaz. Alternatifleri yazarız arkadaş kendisine göre bakar bir neticeye az çok varır. 2 yıllığa gider kendisini de geliştirir yine avantajı vardır her zaman fazladan okumanın, ama sonradan işte demesin 4 yıllık için çaba sarf etseydim diye. Her halükarda verdiğin kararın arkasında durmak önemlidir, az kazanıyorum şöyle olsaydı daha çok kazanırdım, millet 4 yıllığı bitirmiş keşke bende okusaydım gibi ileride düşünmemek lazım, ileride bunları düşünmemek içinde şimdiden kararını en iyi şekilde vermeli ve arkasında durmalı. 2 seneliğe gidip içine sinmeyecekse hiç boşuna uğraşma derim ben.
Tabiki 4 yıllık bazı bölümler prestij kazandırır insana.2 yıllık bölümlere göre genel anlamda avantajlıdır.Ben yaşadığım bir şeyi anlatayım.2004 yılında üniversitelerin gerçekten değerli olduğu zamanda kamu yönetimi bölümünü kazandım.3 yıl okuduktan sonra uzakta okuduğum için dayanamadım okulu bıraktım kendi şehrime dönüp tekrar sınava hazırlanma kararı aldım.2 yıllık seracılık bölümü bitiren bir arkadaşım sen artık sınav falan kazanamazsın dedi beni küçümsedi.Oysa ki okuduğu bölüm neredeyse puansız alıyor.İstesem tüm 2 yıllık bölümlere girebilirim.Sınava çalıştım kazandım 5 yıl ekonomi bölümü okudum ve bitirdim.Kendisi de seracılık mezunu olduğu için aöf iktisata sınavsız geçti.Kendisine okula başladığım zaman senden önce okulu bitireceğim dedim ve bitirdim.Kendi hala aöf iktisatta okuyor.2 yılda bitirmesi gereken bölümü hala 4 yıldır bitiremedi.