English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eziklikten kastım ben üniversite bitirdim sen lise mezunusun tarzı ezme amaçlı kullanılan sözcükleri kastettim.Ben 2 yıllık okusaydım eminim ki memurdum ama gittik 4 yıllık okuduk bitirdik.Biraz da tabi kısmet meselesi.Daha toplama çıkarmayı doğru düzgün yapamayan arkadaşım 2 yıllık bitirip kpss dershanesine gitti sınavı kazandı memur oldu.2 yıllıkta da küçümsenmeyecek bölümler var.2 yıllık meslek yüksek okulunu bitirip meslek sahibi olup güzel paralar kazanan çok adam var.
Vallahi işte iş kendisinde bitiyor, şimdi biz bir şey deriz kesin bir kanıya varmasını sağlarız sonra pişman olursa iyi olmaz. Alternatifleri yazarız arkadaş kendisine göre bakar bir neticeye az çok varır. 2 yıllığa gider kendisini de geliştirir yine avantajı vardır her zaman fazladan okumanın, ama sonradan işte demesin 4 yıllık için çaba sarf etseydim diye. Her halükarda verdiğin kararın arkasında durmak önemlidir, az kazanıyorum şöyle olsaydı daha çok kazanırdım, millet 4 yıllığı bitirmiş keşke bende okusaydım gibi ileride düşünmemek lazım, ileride bunları düşünmemek içinde şimdiden kararını en iyi şekilde vermeli ve arkasında durmalı. 2 seneliğe gidip içine sinmeyecekse hiç boşuna uğraşma derim ben.