Ne bildiğin önemliyse ilk okulu bitir ve sürekli kendini geliştir çok kültürlü ol.Peki bu kültürle kpss'ye girip devlet memuru olma şansın var mı peki ? İlk okul mezunu Çok kültürlü biri iyi bir işte çalışamayabilir ama o işin eğitimini almış kişi hem devlet memuru olma şansını elde eder hem de özel bir şirkette o kağıt parçasının yararını görür.Şu ülkede zaten çoğu kişi artık üniversite mezunu.En azından onların yanında eziklik hissetmezsin.Seni aşağılama şansları azalır.
4 yıllık lisans eğitimi görürse daha iyi olur buna değinmek istedim ama cümlemi tamamlamadım. Eziklikten neyi bahsettiğini tam anlayamadım, zaten sırf bu yüzden okuyanlarda var neyse boş verelim bunları.
2 sene okuyacağınıza gayret edip 4 yıl okuyun hayatınızda sadece bir kere gideceksiniz sonuçta, imkan yoksa önlisans olabilir ama bitirdikten sonra pişman olmak 2 senem boşuna geçti demekte var, bu yüzden okumanızda şart değil bu noktada diplomanın bir kağıt parçasından başka bir işlevi yoktur, 2 senenizi meslek öğrenmek için harcasanız daha faydalı olabilir. Yeteneğiniz neyse onu kendinizde açığa çıkarabilirsiniz, okul okuduktan sonra hala ne yapacağını bilmeyen birçok insan var, okul okumayıp ticarete atılıp bir memurun kazanamayacağı paraları kazananlarda var, yani sonuçta ne yapmak istiyorsanız kendinize bakın, suyun akışına bırakmayın kendinizi. Şu olmalı veyahut şu olmalı diye bir kaide yoktur.