Benim tanıdığım abim yaklaşık 30 40 gün evden hiç çıkmadı. YGS tarzı dedi ama galiba genel kültür de var sanırım. Tam bilmiyorum. Bol şanslar
Stres yaşattığı için vazgeçtim hocam ben. Hele hele böyle bir ortamda çok kötü. Bir tanıdığım var çocuk izin yapamıyor düşün Sakarya gibi ufak bir yerde.
Bu sene yapılacak YGS sınavından birkaç hafta sonra duyuru yapılıyor diye biliyorum. YGS sınavı yaklaşınca PMYO sitelerini araştırırsan rahat bilgi edinebilirsin.
Teşekkür ederim hepinize. Şuan yunus polis ile görüşme yaptım.
1- YGS'de her sene ham puan belirlenir. Bu ham puanı aldıktan sonra başvuru yapabiliyoruz.
2- Başvurudan sonra mülakatlar oluyormuş. Bu mülakatlar aklı selim insan için basit şeylermiş.
3- Mülakattan geçtikten sonra kendi sınavı varmış ÖSYM'den tekrar sınava giriyormuşuz.
Bu sınavda 120 sorulur bir sınavmış. 60 genel kültür ve genel yetenekmiş.
30 türkçe 30 matematik miş. 12 şerlik sorulardan da coğrafya, tarih, anayasa, güncel konular çıkıyormuş. Bu sınavda en az 90 net çıkartmak gerekiyormuş. Bu yüzden sallama ve yanlış durumları sıkıntılıymış boş durumlar falan. Artık yeni düzen gelmiş ve artık ikametgah neresiyse o bölgede okuyabiliyormuşsun.
Yunus olmak kolay değilmiş kesinlikle. 3 ay zorlu eğitimleri varmış.
4- Okulun 1. sınıfı bittiği zaman staj yapıyormuşsun. Her yerde. Çevik kuvvetinden trafik polisine kadar staj görüyormuşuz. Yunus polisler de staj olmuyormuş. Ayrıca 180 boy ve bir çok şeye bakıyorlarmış.
Kendisi böyle yunus polis olmaya özenen kişileri görünce mesai arkadaşları da çok mutlu oluyormuş. Bizim zamanlarımızda elimizden tutan yoktu, yol gösteren yoktu diyor. Bana her daim ulaş yardımcı olurum dedi kendisi. Çok sağ olun.
Saygılar,