Merhaba,
Lise mezunuyum. ÖSYM başvuru yaptım ancak sınavına girmedim. Meslek lisesi olduğu için direk geçiş hakkımı kullanmak istedim. Ayrıca ilk tercihlerde üniversite seçimi yapmadım. İkinci tercihlere de ücret istendiği için yine başvurumu yapmadım. Sonuç itibariyle şunu merak ediyorum. Polis olmak isteyen birisiyim. Polis akademisine girmek için (Yunus polis olmak istiyorum İstanbul içi) neler yapmam gerek?
Başvuru şartlarını okudum.
; Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2015 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (270,00) ham puanı almış olmak, Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2015 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş sınavından, (YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 ) en az (140,00) puan almış olmak,
Dikkati mi çekti. Tam olarak bilmediğim için sınava girip sanırım en az 270 ham puan almak lazım. Bu puanı almak için o kitapçıkta en az kaç soru doğru işaretlemek lazım kaç soru boş ve yanlış bırakmak lazım tam olarak olmasa da az buçuk tekabul edecek bir rakam belirtebilir misiniz? Özetle sınava girmek gerekiyor sanırım. Harici olarak kendi okul olarak 6-7 adet okul mevcut sanırım. Bu okullar harici okul yok mu? Girme durumum % kaçtır? Ailemde dayılarım vukuatlı. Kendimin hiç bir vukuatım yoktur. Diplomam ve bir çok sertifikam okuduğum bölümün üstün başarı belgesi de mevcuttur.
Bu sene girme durumum geçti sanırım artık seneye gireceğim. Bana yol gösterebilecek, bilgili birileri varsa çok memnun olurum. Gerçekten Polis olmayı kafama koydum. Ancak dediğim gibi İstanbul ve Yunus polis olmayı düşünen birisi sizce olması nedir? Okul olarak şehir dışında da okuyabilirim ama görev yerim ve görevim kendim seçme olanağım var mıdır? Okuyup, karakol polisi olmak istemiyorum açıkçası.