Doğru mantıklı bir yol izliyorsunuz fakat buna bu şekilde yanıt bulmanız çok güç. Daha spesifik bir yerde takılmış olsanız kod vs. yönlendirelim fakat bu isteğiniz şuna benziyor;
bir sosyal medya sitesi yapacağım. insanlar üye olacaklar, içerisinde fotoğraf vs. paylaşabilecekler ve diğerleri o fotoğrafları beğenebilecek fakat kişi isterse fotoğrafta bazı gizlilik ayarları yapabilecek. o durumda da gizlilik ayarlarına bağlı olarak fotoğrafı göremeyenler olacak
Listbox texarea ile ne demek istediğinizi c#, delphi vs. bildiğim için anladım fakat html'de isimleri öyle değil. Sanırım selectbox'tan kişi kategori seçecek, ona bağlı olarak da aşağıdaki form düzenlenecek. Eğer kategorileriniz az sayıdaysa her kategori için bir form oluşturabilir, kişinin seçtiği kategoriye göre o form'u görüntülettirebilirsiniz. Ama kategoriler ve buna bağlı oluşturulacak inputlar çoksa o zaman işiniz pek kolay değil.
Ben nasıl yönlendireceğimi bilemedim, başka okuyan arkadaşlar belki yardımcı olabilirler. Hiç php html bilmeyen birisi için fazla ileriden başlamışsınız
http://www.w3schools.com/php/ şuradan başlayın bence