serkan35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar
Bu gün arkadaşıma ziyarete gittim baya dır görüşemiyorduk. Aileler bir araya gelsin maksatı ile . Aynı yerde çalışıyorduk ikimizde oradan ayrılmıştık para ve maaş yüzünden. Epeydir nerelerdesin sen görünmüyorsun diye sordum çalışıyorum cevabını verdi. Şuan kendisi yanımda =) . Ne iş yapıyorsun dedim!
Senin adımlarını izliyorum dedi; hönk diye kaldım =). Gel gel dedi bilgisayarını açtı sitesini gösterdi.
İngilizce Ulusal Haber sitesi kurmuş ve dünyanın her yerinden ziyareti var artı news'e kayıtlı tüm arama motorlarına.

Geniş sohbetten sonra siteyi 4 ay da bu duruma getirdiğini anlattı. İlk olarak site yerleşimi haberler vb. ( günde 15, 20 haber Dünya'dan ) Site toparlanınca news'lere başvuru. O süreçte Sosyal medya reklamı ve Adwords reklamları almış ve sadece 15 gün . Daha sonra yabancı forumlarda seo çalışmaları yaptırmış İngilizcesi kuvvetlidir. Süreç içerisinde News'lere kabul edilmiş.

Benim yoluma gelince Ben yıllardır bu sektördeyim boşta olduğumuzda beraber İngilizce siteleri araştırır nasıl bizde bu durma geliriz diye kafa patlatırdık. Arkadaşım Adsense ne bilmezdi. İnternetten para kazanılır mı? Saçmalama vb. gibi şimdi benden önde helal olsun =)

Onun izni ile son ayın gelirini paylaşıyorum ve Ülkelerin gelirlerini.

Sitenin Değerini Bilemiyorum =)
ek olarak konuyu neden açtın diye sorarsanız ingilizce veya yabancı içerik siteler kazandırıyor bilgi vermek istemeyenoluyor forumda herkes kazansın neden kazanmayalım bizimde çocuklarımız ailemiz var =)

Eklenti : P.m atanlar yazılımı soruyor kullanılan yazılım: http://demo.tebilisim.com/?tema=Rush
Benim burda dikkatimi çeken ABD oldu.
180.000 gösterime 3,8 milyar vermiş.
Günde 6000 sayfa gösterimi demek bu.

Kısacası bu sitenin sayfa gösterimi en az %2,5 3 olsa ki bu bu bir haber sitesi en az 2-3 sayfa gezilir, burdan çıkan tekil hit 2000-2500.

2-2.5 K hite ayda 3,8 milyar çok iyi para.
Bu arada reklam tıklama sayfa to oranı %3 gerçekten iyi bir oran.

Bizim ülkemizde niche site kurarsan ancak %5 tık alırsın ki normalde %1 tık oranları söz konusudur, bir haber sitesi içinde %3 reklam tık oranı çok iyi.

Önemli ekleme:
3847tl / 5789 = ortalama tık başı verdiği para 66 kuruş

Burda asıl fark tıklama oranı. 180.000 gösterime 5700 tık %3e tekamül ediyor. birazda tbm iyi olduğu için kazandırdığı para normal. Hani burda farkı bence tbm değil tıklama oranı yapıyor. Birleşik krallık ortalaması 50 kuruş.

Ben türkçe nich sitelerle ilgileniyorum para sektöründe görsek reklam en az 40 kuruş veriyor. Text- metin yapınca en az 25 kuruş ama görsel reklamlar herzaman daha pahalıdır. tıka 50 kuruşta alıyorum.. Ama hit seviyesi belli.

İngilizce avantajı şu her sektörde illa reklam var ve tbmler iyi. Aslında tbm yüksek hitli kelimelere yönelinip ufak siteler kurulsa yine haber sitesi kurmadanda bu kazançlar geçilebilir. Sonuçta bu bir haber sitesi birçok reklam alakasız dönüyordur ama tbm yinede iyi