TVPazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef durum böyle de değil.

1 ay önce benzer durumlar yaşadık, yaşıyoruz.

Erol, okan, mehtap, reyhan... ismi aklıma gelmeyen 8-10 dublin yetkilisiyle görüştük. genel kanı şu yönde;

türkiyeden çok fazla sayıda kredi kartı ihbarı almışlar. x kişisinin kredi kartı bilgileri ile reklam çıkmışlar. kişi ekstresinde adwordsü görünce aramış sormuş nedir diye, haliyle bir yere varılmamış. bu olay binlerce kez tekrarlanmış. tahmin edin sektör ne? bitkisel sağlık evet.
durum böyle olunca da adwords tüm zamanların en katı politika uygulamasına girmiş.

200 adet reklam hesabı olan firmaların da dahil olmak üzere adwords hesapları kapatıldı. ve inanılmaz hızlı bir şekilde hesapta kalan bakiyeler iade edildi.

adwords dermiş ki;
"son yıllarda yaşanan ölümlerden kaynaklı olarak böyle bir insiyatif aldık". oysa bilmeleri gereken şey de tam olarak bunun doğruluğu. hiçkimse bitkisel ürün kullandığı için ölmedi, ölmez. eğer ki 1 adet kullanın diye not düşülmüş altı çizilmiş ise kişi bundan daha fayda görmek için 10 adet içerse e ölür?! bu bitkisel olduğu için değil ki sadece. 1 kilo et yerine 10 kilo et yersen de komalık olur ölürsün. dünyada çok sayıda ilaç alıp intihar etmek diye bir gerçek var. bunu kestiremiyorlar. ya da bunun arkasına sığınıyorlar.

biri demiş konuda bitkisel sektöründe çok reklam dönüyor diye. çok doğru. ama bir veri değil. dünyanın en büyük devletinden bahsediyoruz. her hizmetini ücretsiz olarak sunan ve dünyanın ekonomisine yön veren bir devlet. ekonomisiyle ilk 10 ülke ekonomisinde zirvede olan bir firma, devlet ya da her neyse.

çözüm için bir şeyler sunmak isterdim size. bu 1 aylık süreçte malesef ki bir çözüm bulamadık biz. yine bu süreçte size önerilen şeyleri gerçekleştirdik. muhtemelen sağdan soldan da duyduğunu şeyler. ssldir, çok sayfalı sitedir, farklı isimdir, farklı kredi kartıdır vesaire. bu 1 aylık süreçte 30a yakın farklı kişi, farklı kredi kartı, farklı domain, farklı tasarım, farklı site altyapısı, farklı hosting, farklı domain firması, farklı adres, farklı ödeme yöntemi, havalesi, manuel ödemesi, otomatik ödemesi falan falan falan falan....

malesef net bir çözüme ulaşamadık.

yeri geldi 1 hafta reklamlarımız açık kaldı. yeri geldi hesaba herhangi bir reklam bile eklememişken hesap askıya alındı.

ilk sebebimiz sizinle aynıydı güvenilir olmayan reklamlar....

bu çok farklı bir durum. "kesin israilin işi" boyutuna taşımamak için ofiste kendimizi zor tutuyoruz

ayrıca cidden ofiste zorla tuttuğumuz bi yüzde 50 var. 1 aydır işlemiyor firma. çalışanı, sigortası, elektriği, suyu, osu busu şusu.

aklıma gelmişken eklemek isterim. uygulama yalnızca bitkiseledir diye düşünüp; kozmetik, oyuncak, giyim, takı gibi farklı alanlardaki ürünlerimiz için de reklamlar oluşturduk. olmadı. hatta ve hatta satış yapmayan sadece içerik paylaştığımız portallarımız, web sitelerimiz için de reklam vermeye çalıştık. cidden ol ma dı.

çok yakın zamanda adwords ile delirmeceler adlı bir takım fotoğraflar paylaşabiliriz.

size kolay gelsin. bu sayfayı not ediyorum. bir çözüm bulursak eğer ki emin olun sizi de haberdar edeceğim bizzat. şu durumda rakip diye bir şey olduğunu düşünmüyorum zira.
Üstad çok iyi açıklamışsın. Durumumuz aynı diyebilirim. Kafayı yeme aşamasına geldik...

Bu KK muhabbetine katılıyorum, çünki aylar önce ara ara satış yapan siteleri takip ettiğimde dikkatimi çeken birşey; bir çok satış sitesi KK'dan çekim yapmak yerine KK bilgileri topluyordu. Bunun içinde büyük firmalarda vardı. Büyük ihtimalde bu topladıkları kartları zamanla farklı farklı hesaplar açarak kullandılar. (Kii zaten başka o kadrtlarla TR içinde bir halt yiyemezler.)

Bu forumda da bi konu görmüştüm, herifin biri sürekli hesap açıp hesabı kuponla aktif edip biraz kullanıp içeriye borçlandığında o hesabı kullanmayıp yeni hesap açıp süreci bu şekilde yüzlerce kez tekrarlayan...

Şimdi biz bu bir kaç .erefsizin yaptığı sahtekarlıkların cezasını çekiyoruz. Kii ben aylık 20.000'den az ödemiyordum AdWords'e. TR ofisinde çalışan elemanlar kalifiye olmadığı sürece biz benzer sorunları daha fazla yaşarız. Çözüm odaklı zerre kadar bilgiye sahip bir kişi bile bu ofiste yok, tüm yapabildikleri sistemden önlerine basılan otomatik yanıtları okumak.