Merhabalar, bu sene 12. sınıf eşit ağırlık okuyorum anadolu lisesindeyim. Bu pazartesiden itibaren çalışmaya başladım günde 2-3 saat civarı çalışıyorum. YGS'ye yeni başladım LYS'ye daha başlamadım ikisini birlikte götürmeyi planlıyorum istediğim bölüm Yönetim Bilişim Sistemleri. İşletme ve Bilgisayar birarada veriliyormuş. Eşit ağırlıktan bilgisayarla ilgili bir bölüm olarak bunu istemekteyim. Puanlarına baktım puanlar 300-350 arası değişiyor. Şimdiye kadar bilgisayarda kendimi geliştirdim halada devam ediyorum ilgiliyim yani bu bölümüde istiyorum. Hedefim Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri.
Daha önce YGS & LYS sınavına girmiş olanlar önerilerinizi bekliyorum neler yapmamı önerirsiniz günde 2-3 saat çalışmaya başladım aynı şekilde istikrarlı gideceğime inanıyorum.
Teşekkürler.
Öncelikle şunu söyleyim 2-3 saat senin için yetersiz olur bu zamanla sadece çalışmadan yapacağın puanı 30-40 puan artırır sadece.Günlük en az 4 saat çalışmalısın ve 4 saatten sonra verim aldığına eminsen o günlük çalışman tamamdır.
Eşit ağırlıkçı değildim ama okuduğum anadolu lisesindeki hukuk kazanan arkadaşlarımdan bilirim ygs türkçe + ygs matematiğin üzerine düşmen yeterli.LYS için zaten hepsine çalışmalısın.
Şöyle tavsiye ederim 3.5 saat ygs ve 1 saat de lys çalışman sana faydalı olacaktır.Bende gireceğim bu sene 3 ay içinde ygs yi bitirmeyi düşünüyorum ondan sonra paso lys.Şuan zaten ikisine birlikte kasıyorum.
Şunuda belirteyim eminim okul+dershane adamı yorar evde çalışmak istemezsin.Okul derslerine fazla kafa yorma evde ne yaptın sana o kazandırır sınavı.
Şuda benden abi olarak tavsiyem ders çalışmıyorum diyen veya boşlamana neden olabilecek arkadaşlardan uzakdur.