Şimdi sen sanırım ilk kez bu durumla karşılaşmışsın ve firmanın verdiği bir söz var. Aslında bu bedava pizza meselesi forumda daha önce çok kere konuşuldu. Ancak olaya ben bu konuşulanlardan daha farklı olarak bakıyorum birazda. Bedavaya yediğim şey helal mi haram mı bunu düşünürüm her zaman olmasa da gayret ederim. Yani bu bir dini görüşte değildir, ben emek vermeden karşılık vermeden bir şeyi yiyemem kolay kolay. Yanlış anlama helal değildir demiyorum belkide bu şekilde kısmetindi. Ancak işin içinde bir muamma var.

Birisi kızgınlıkla yemek yaptığında onun bile yenmemesi gerekiyormuş tuhaf gelebilir ama hayat felsefesi. Şimdi ben bedava yesem bunu getiren eleman bana verdi ama içinde en ufak bir razı olmama durumu olsa ve bunu yemeğe aksettirmiş olsa paramla satın aldığım kadar keyifle yiyemem. Bir muamma var ayrıca işin içinde, parasını elamandan kesmiş olmasalar bile bu durum çalışmasını olumsuz etkileyebilir, yetiştiremedim diyerek sıkıntı yapabilir, bilmediğimiz daha farklı etkenlerde olabilir. Bazıları alışkanlık yapmışlar bu açıdan yaptıklarını doğru bulmuyorum, bedava yediğim için sevinmek yerine veya geç gelmesini umut etmek yerine çalışarak alın terim ile yediğim için daha mutlu olacağımız bir gerçektir. Sizin için konuşmuyorum yanlış anlamazsınız umarım.