Dün gelir testi yaptırmak için son gündü ama Kayseri de öyle büyük bir kalabalık vardı ki ben gittiğimde daha önümüzde 300 kişi varmış. Bize sıra gelmez diye geri döndük. Peki şimdi bu testi yaptıramayanlar ne yapacak? Acaba içinizden yaptıramayanlar var mı?

Birde halen bir çoğunun haberi bile yok testten. Otobüste konuşulurken duydum çoğu kişi daha yeni duyuyormuş. Umarım süre uzatılır biraz daha.

Edit: Aslında testi iki sene önce yaptırmıştım fakat gelir durumunda değişiklik olduğu için tekrar girmek istedim. Yoksa 50 lira ücret çıkıyordu bana.

Boş ver nasıl olsa tahsil edemezler diyen arkadaşlar boşa heveslenmeyin. Bankada ki paranızdan varsa maaşınıza kadar e-haciz ile çatır çatır alıyorlar. O yüzden bir an önce kaymakamlığa gidip tekrar gelir testi yaptırın. Öyle şu son tarihti yaptıran yaptırdı yaptırmayan en yüksek ücretten ücretlendirildi safsatasına inanmayın. Bana göre bu milleti bir an önce gelir testine tabii tutmak içindi. Aksi halde zaten gelir durumu iyi olmayan adam 50 lirayı ödeyemiyor iken 150 lirayı nasıl ödeyecek? Eğer birde gelir testine girmeyenlerden en yüksek tutarda prim ücreti tahsil etmeye kalkarlarsa büyük fırtına kopar.

Zaten anlam veremiyorum. En düşük prim tutarını da ödesen en yükseği de ödesen aldığın hizmet aynı.