Merhaba saygıdeğer r10 üyeleri, lise 4.sınıf öğrencisiyim, sağlık meslek lisesi okuyorum att bölümü mezunu olacağım bu sene sonunda inşallah.

Meslek değiştirmeyi, polis meslek yüksek okuluna gitmeyi düşünüyorum. Bu sene kpss kursuna gideceğim.

Sorularım;

1- YGS'de 270 ham puan yapmak gerekiyor, kaç net 270 puana denk gelir?
2- PMYO giriş mülakatları nasıl oluyor, bedenim yeterli değil boy/kilo endeksim yeterli fakat bağışıklığım çok düşük olduğu için çabuk hasta oluyorum (örneğin yazın ortasında hasta olmak) bunları engellemek için bağışıklığımı güçlendirmek istiyorum. Mülakata denk gelirse yapamam buda benim için kötü olur.
3- PMYO Mülakatı geçersem eğer birde yazılı sınav varmış sanırım. Nasıl bir sınav oluyor ve kaç puan alırsak geçiyoruz?
4- Sağlık Meslek Lisesi'nden PMYO geçtiğimde problem olur mu ?
5-KPSS girip kendi mesleğimde atansam, mesleğimi yaparken pmyo okuyabilir miyim? bu sayede kpssden yararlanma şansım var mı ?
6- Gözlerim miyop, vücudumda yara bere izi vb. durumlar yok sadece gözlerim uzağı göremiyor, numarasını bilmiyorum çok yüksek değil gözlük lens kullanmıyorum, lens kullansam mülakatlarda problem olur mu ? lens kullanımına izin var mı ? lazer ameliyatı olmak istiyorum fakat doktor 20 yaşını bekle dedi bu yüzden beklemek zorundayım,

Konularla ilgili cevaplarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum saygıdeğer arkadaşlar, teşekkürler