Kısa domainler hakkında edindiğim bilgileri varyemez'in forumdaki paylaşımlarından öğrendim. Hatta bu forumda herkes ondan öğrenmiştir sanırım.
Hala da twitter üzerinden yaptığı paylaşımlardan öğreniyorum.

Kısa domainler gerçekten çok hareketli bir piyasa. 1 yıl önce 20$a aldığım domaini 6 ay önce 100$a sattığımda çok sevinmiştim. Fakat şimdi o domainin değeri 1000$ civarında kafamı duvarlara vuruyorum.

Çinliler piyasayı değiştirdiler. Değersiz görülen harfler değerli hale geldi. Son zamanlarda çinlileri takip edip biraz .net domain aldım. Bu aşamadan sonra arkadaşlarında yazdığı gibi boştaki llll.net domainler değerlenme fırsatı olan domainler. Çünkü hızla tükeniyor. Premium ingilizce ve çin domainlerden sonra öncelik cvcv ve diğer kombinasyonlar da olacaktır diye düşünüyorum.
Anlamsız sadece ingilizce super premium harflarden oluşan llll.net domainlerden hala boş olanlar var bu domainlerin de llll.net domainlerin tamamı kaydedildiğinde değerli hale geleceğini düşünüyorum.

Çünkü bu olayın özünde boşta domain yoksa kayıtlı olanlar kendi içinde değerleniyor.

Ben de bu konuda yeniyim. Görüşlerim sadece tahminlerden ibaret..

Çinliler 5 harf com domainlere saldırmaya başladı.

Zaten bu saldırı hali bütün kısa harf ve rakam domainlerde var. Fakat benim merak ettiğim konu şu an piyasadaki alımların %90ı yatırımcı, son kullanıcı satışlarının az olduğunu zannediyorum. Acaba bir süre sonra son kullanıcı satışları yapılamayınca düşüş gerçekleşebilir mi? Yoksa bu iş tamamen bir para birimi gibi bir kuru olan satış haline mi geliyor?

Son olarak trendleri bir adım öncesinden veya başladığı anda takip edebilirseniz daha kazançlı çıkıyorsunuz.