Nohuttan 2 milyon liraya ulaşan yol yakında milyarder olursan şaşırmam hocam Allah hayırlısıyla yedirmeyi nasip etsin.

Bende sizin gibi ev almanın ölü yatırım olduğunu düşünüyorum.Ev kiraları ile ev fiyatları arasında ciddi bir orantısızlık var.Yani alınan evin hiç bir şekilde ticari getirisi olmuyor.Anca ev alınan yerin çok hızlı gelişip semtin değerlenmesi lazım ki bu durumda bile enflasyonla kayıplar verebilmek mümkün. 250 bin liradan 100 bin lira kazanmaya çalışmak çok ciddi bir rakam (gerçi siz kat ve kat daha fazlasını yapmışsınız ama) 250 bin liraya 60-70 bin lira net kâr edebilsen bile muhteşem bir rakam olur sene içerisinde.

Ama araba öyle değil benim için.Orta halli bir arabayı 1 yıllık kiralayayım desen günlük indirimli fiyatı 100 liraya gelse uzun süreli kiralama olduğu için senelik 36.500 lira yapıyor.1 yıllık araç kiralama bedeli kiralanan aracın yaklaşık %25'i kadar. (D segmenti bir araç olduğunu varsayıyorum)

Aynı durum ev için geçerli değil ama 200.000 liralık ev aylık kirası 1.000 TL olsa sene 12 bin lira yapar.Yani evin fiyatının %0.06'sı kadar.Aradaki fark dağlar kadar.Tabi Ltd veya Anonim şirket varsa gider olarak gösterilip kiralık aracın gideri neredeyse sıfıra indirilebilir fakat böyle bir şirkete sahip olunmadığını varsayıyorum şuanda.