Yavaştan da olsa youtube işi ile ilgileniyorum takip ettiğim kaynak burası sorularıma cevap arıyorum.
1 : Videolarıma genelde youtube da telifsiz müzik yayınlayan kanallardan müzik alıyorum? şimdi bu adamlar yeteri kadar dağıtımı yaptıktan sonra telif atsa neler olur? benim mi niyetim kötü lol ? ne zaman video yayınlasam bunlar altında bitiyor müzik lazımsa gel yoo!! diye lol
2 : Youtube da görünen para adsensedeki ile aynı mı? yoksa youtube ayrı ödeme mi yapıyor? yapıyorsa ne zaman adsense ekleniyor?
3 : Yıllar önce blog açmıştım şuan takibi iyi, fakat blog un gmailini youtube adsesnse bağlamışım. aynı anda youtube ile blog u aynı adsesnse bağlayabiliyor muyuz? blogun gmailini değiştirip bunu yapabilir miyim?
4 : Şimdi ne kadar güzel bir çalışma yapsanız bunun tagları doğru atılmazsa video hakkını alamıyor. Doğru taglama ve doğru başlık konusunda faydalı linkler var mı?
5: Temiz ve özgün çalıştığım için hep illegal desteklemeden uzak durdum. Gecen gün şöyle bir program gördüm
http://uploadextra.com/ sırf doğru taglama için almak istiyorum. bu tür programlar güvenilir midir?
Cevaplarınız için şimdiden tesekkürler.
1: Müziklerin telifsiz olduğunu nereden biliyorsunuz? Eğer açıklama veya video başlığında non-copyright ibaresi varsa sıkıntı olmaz kullanabilirsiniz diğer türlü sıkıntı yaşarsınız
2: Adsensede görünen paranın yaklaşık %20 kesintili halini alırsınız bu yüzden en net rakam youtube analytics kısmında gördüğünüz miktardır (Dezavantajı 2-3 gün geç yansır)
3: Blogunuzda kullandığınız adsense ile Youtube çalışabilirsiniz. Youtube için ayrı adsense açmayın 2 adsense hesabı kullanmak yasaktır banlanabilirsiniz.
4: Forumda konuları olması lazım ama en güzel yöntem rakiplerinizin başlık - açıklama ve etiket'lerini incelemeniz.
5: Youtube artık harici program veya botlarla video yüklenmesini spam olarak algılıyor bu yüzden bu yazılımları fixliyor. En güzeli manuel elle video yüklemek.