merhaba,
çok kahve içmeyin şeklinde bir latife yaparak bir tavsiye vereyim. vermiş olduğunuz faktöriyel ihtimali elbette sözkonusu fakat bunu okuyan bunu da okudu kapsamında bir yönlendirme verecekseniz, bu olası kombinasyonların adetleri sizi ilgilendiriyor olacak. bunların en fazlaları ile çalışacaksınız. yoksa teoride muhakkak çokca kombinasyon sözkonusu.

eğer gerçekten bunu okuyan bunu da okudu verisi vermek istiyorsanız bu datayı saklamalısınız. sisteminizi, sunucu ve veritabanı yapınızı bilmiyorum fakat fikir vermesi açısından şöyle bir yol önerebilirim.

bir sayfaya girildiğinde o sayfaya yönlendiren referer'ı kayıt altına alın.
yani;
okunan - referer - sayac
105 - 100 - 4
107 - 105 - 3

şeklinde 3 stun işinizi görecektir. burada sayac aynı satırları tekrar tekrar eklememek ve ileride çok satırlı bir tablo içinde count yapmamak için kullanılabilir. anlık trafiğinizi bilmiyorum, cache kullanıyor musunuz onu da bilmiyorum. dilerseniz count kullanmayabilir, insert'i bu tabloya yaparken geçici bir tabloda count'lu versiyonlarını zaman zaman güncelleyebilirsiniz. sanıyorum daha sağlıklı olacaktır.

zaman içerisinde elbette çokca satır oluşacak fakat gerçek bir sonuç vermek istiyorsanız bu yönlendirmeleri saymanız gerekir.

zaman zaman yönlendirme az olan satırları silerek tablonuzu rahatlatabilirsiniz. zaman içerisinde elinizde sağlıklı bir istatistik birikecektir.

kişi bir entry okurken ona referans olan ve onun referans verdiği sayfalardan sayacı çok olanları istediğiniz kadar çekip alakalı entry gösterebilirsiniz.

kolaylıklar