n11'den satış yapacaksanız benim gözüme çarpan bir iki detay var.
Kategori denilen olan baya önemli. Diyelim başvurunuzdan sonra size hediyelik eşya kategorisini ve %15 komisyon belirlediler. Sizde ürünleri girerken farklı ama çok benzer bir kategori seçtiniz. Hiçbir uyarı gelmiyor ve ürün çıkmanıza izin veriyorlar ama komisyon birden %25 oluyor.
Müşteri haksız bir yorum yazdı. Siz aynı gün kargoladınız ama kargo gecikti diye sizi kötüledi gibi. O yoruma cevap yazamıyorsunuz. Gittigidiyorda böyle bir cevap olayı var.
Ödeme süresi gereksiz uzuyor. Çoğu müşteri ürünü onaylamıyor. Bir çoğu ürünü n11 gönderdi zannediyor ve ürünü aldığında iş bitti diye düşünüyor. Onay süresi doluyor, kendi onaylanıyor akabinde 7 yada 8 gün daha bekliyor, araya hafta sonları giriyor onlar bu süreden sayılmıyor derken 15-20 gün arasında bekle ki ürünün parası gelsin.
Evet n11 çok ziyaret edilen bir site ve satış oranı yüksek ama resmen firmanıza ortak oluyor. Ayrıca bu yüksek komisyon oranlarını çıkartabilmek için fiyatı arttırmanız gerekiyor ama bu sefer de diğer satıcılar ile rekabet etmek zorlaşıyor.
Bir de sürekli olarak çıktığınız ürünlere reklam vermenizi isteyen uyarılar çıkıyor. Reklam verdiğinde belki ürünün daha üst sayfada çıkacak ama onun parasını, ürünün maliyetini, komisyon oranını, kargo ücretini, kendi stoklama maliyetini, kendi firmanın giderlerini vs vs hesapladığında aslında bir de bakıyorsun ki kazandığın para erimiş gitmiş.
Bu nedenle n11 dükkanını kapattanlardanım. Kendi e-ticaret sitemiz öncelikli olmakla birlikte gittigidiyor ile çalışıyoruz.