marzenbecher adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Estağfurullah, Allah'ın verdiği günaha benim karar kılmam için ne gücüm ne de bilgim yeter. (Haşa.)

Ama orta da yanlış bir şey var, ve bu konu da ben sadece bilgilendiriyorum hacı abi.

Bu konu da kafa karışıklığınızı gidermek ve daha detaylı bilgi almak için:

http://www.sorularlaislamiyet.com/qn...gru-mudur.html
Enflasyon oranında karar kıldık o vakit?
Bankalar verdikleri faiz oranlarını enflasyon oranlarına göre düzenler hatta hatırladığım kadarıyla enflasyon oranının altında kalır faiz oranı. Burada hiçbir sıkıntımız yok yani.

Faiz veren bankaya para yatırıp faiz almak caiz değildir dersek işin içinden çıkamayız.
Çünkü bankaların temel düzeneği, içerdeki parayı olabildiğince kullanmak. Yani adamlar sadece vadeli hesaplarda kalan paraları, faiz kazandırdıkları paraları kredi olarak tüketiciye vermiyor. Senin şu an hesabındaki 1 lira dahi ister vadeli ister vadesiz olsun banka tarafından kullanılıyor ve başkalarına kredi olarak veya başka bir şey olarak gönderiliyor. Kısacası senin mantığınla bankada duran para istersen faiz getiren vadeli hesap vs. olmasın, her türlü bize günah işlettiriyor. O zaman banka hesaplarını kapatalım, kredi kartlarımızı kapatalım. Böyle bir şey zamanın şartlarına göre mümkün mü? Değil.

Vadeli hesaplarda niye para veriliyor diye sorarsan da amaç orada parayı garantilemek. Banka senin paranı 1 aylığına alıyor ve eğer 1 ay içinde çekersen vadesini bozuyor. Çekmezsen faiz oranını işletiyor. Böylece banka sana diyor ki, ben bu parayı alıyorum, hemen hemen güncel değerinde sana 1 ay sonra vericem için rahat olsun. "GÜNCEL DEĞERİNDE" bak verdiğin linkte söylendiği gibi enflasyon oranında yani.

Burada emin ol kimseye bunları yazmazdım, konu sen olunca uzun uzadıya anlatayım dedim.

EK OLARAK

“Borçlu aldığı borcun mislini vermez, ödeme esnasındaki kıymetini, değerini verir.”