Ben kendi adıma cevap vereyim ki zaten bana yazmadınız sanırım. Bir Arap düşmanlığı olduğu aşikar ancak son dönemlerde Araplardan değilde daha çok yöneticilerden nefret etmeye başladım. İnsan insandan nefret etmemeli sonuçta. Ancak Arapları fazladan sevmem içinde bir sebep göremiyorum, hiçbir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur.
Cennet ehli Arapça konuşacak demişsiniz bunu çok kez duyuyorum ancak bana mantıklı gelmiyor, cennette fiziksel özelliklerden bağımsız olacağız, koku alma hissetme gibi duyular olmayacak. İletişim çok çok farklı olacağı için buna değinmekten kaçınıyorum fazla bir bilgim yoktur ancak iletişim dili olsa olsa sevgi olur, güneşten yayılan ışık gibi. İletişim kurmak ve bir şeyler anlatmak gibi bir derdimiz olmayacak hal böyle iken kelimelerle iletişim kurmak çok kısıtlı bir şeydir. İnsanın beyni olmasaydı belkide saniyede binlerce kelimeye eşdeğer şeyler anlatacaktır ki zaten kalplerimiz her daim birbiri ile iletişim halindedir. Diğer nokta peygamberimizin böyle bir şey dediğini hiç sanmıyorum, ben arabım Arapları sevin! O zaman müslüman olmayan Araplarıda sevelim?
Merhaba hocam, öncelikle sizin konudaki mesajlarınızı bile okumadım yani size hitap eden bir mesaj değildir bunu ilk başta belirteyim. Yukarıda bir arkadaşa hitaben yazdım. Tek cevap verebileceğim mesajınızdaki size mantıklı gelmeyeni Peygamber efendimiz söylüyor dikkatli okursanız mesajımı. O sözün devamı var zaten Peygamberimiz her Arabı sevin demiyor. Dinine bağlı ve insanlığa faydası dokunandan bahsediyor.