Befo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Caizmi peki?
Hocam bunun tartışması uzun süreden beri yapılıyor. Çoğu kişi "faiz" kelimesini duyduğu gibi haramdır diyor ama ben buna kesinlikle katılmıyorum.

1000 yıl öncesindeki faiz olayı ile şuanki faiz olayı bir değil. Şu an her geçen gün para değer kaybedebiliyor bildiğiniz üzere. Geçen sene ben 1 liraya ekmek alırken şu an 1.25 e ekmek alıyorum. Peki ben paramı tutmak veya biriktirmek istediğim zaman bu şekilde birikim hesaplarına yani faiz veren hesaplara koymazsam nolur ben her gün para kaybetmiş olurum. Yani şu an alacağım bir televizyon 2000 lirayken, 5 sene sonra o günün şartlarına uygun televizyon 3000 lira olur. Zaten faiz oranları enflasyon miktarının altında kalıyormuş sanırım genellikle. Kısacası paranız yine çok fazla değer kazanmıyor ama en azından büyük oranda değer kaybetmeden hesabınızda kalıyor. Bu yüzden sakıncasının olmadığını düşünüyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:25:36 -->-> Daha önceki mesaj 10:22:49 --

t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar 8 bin lira parayı birikim hesabına yatırsam, günde kaç lira faiz alırım ve bunu istediğim zaman çekebilir miyim
Hocam faiz oranlarında gün gün ne kadar kazanabileceğinizi
http://www.finansbank.enpara.com/mev...x?mode=birikim
buradan hesaplayabilirsiniz.

Birikim hesabında sadece gece 11 ile sabah 5 arasında çekim yapamıyorsunuz. O zaman hesabınızdaki para işleniyor vesaire fakat geri kalan 18 saatte dilediğiniz gibi para çekebiliyor veya birikim hesabınıza para yatırabiliyorsunuz.