[QUOTE=burak16;1070894667]
Kuranda bile yazmayan bir hurafe için 717 can gitti.
Sebep ; kücük şeytan, orta şeytan ve büyük şeytanı taşlarken izdiham.
çok ironik.[/bişey bildiğinimi zannediyorsun
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:20:36 -->-> Daha önceki mesaj 20:19:21 --
hacer annemizin taklit edilmektedir araştır istersen hacı
Doğrudur ama benim kızdığım noktalar farklı. Taklitten öteye gidemedi zaten bu din. Allah'a yakınlık ilimle mümkündür taklit etmekle değil. Taklit etmek bir şey kazandırıyorsa ki yerine göre değişir ancak önemli olan bu değildir. Kalbimiz taklit edebiliyor mu? Neyse bunlar benim görüşlerimdir belirtmek istedim konuyu dağıtmaya lüzum yok.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:00:30 -->-> Daha önceki mesaj 20:53:57 --
717 "insan" ölmüş halen dine sataşan / din savunan tartışması yapıyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar. Üzücü haber.
Orada ölenler o topraklarda ölmek için dua ediyorlar, evet. Ama aç gözlü Arapların çok daha fazla para kazanmak için sürekli Kabe'yi genişleterek her sene çok daha fazla hacı adayı kabul etmesi nedeniyle, bir önceki sene atılıp aşağıda biriken ve paketlenip 3 dolara satılan taş paketleriyle şeytan taşlarken ölmek istemiyorlardır herhalde.
Tartışmaya girmek değil niyetim, sadece vicdan rahatlatma amaçlı da olsa çok acımasız ve düşüncesiz bir yorum olmuş.
İnsanların ölümü umurlarında olsa Suriye'ye el atarlardı. Her gün kaç insan ölüyor kim bilir sayısını bile sorsan kimsenin haberi yoktur ama Suriyelilerden yakınmaya gelirse herkesin bir fikri mevcuttur. İnsanlar ölmüş kimin umurunda. Bir gün herkes ölecek ölüm için üzülmem gerekseydi kendim için üzülürdüm ama zulüm farklı bir şey, yapılan zulme sessiz kalmak, asıl üzüleceğim şeydir.