Oyunun ilk sürümlerinde CZ75 in inanılmaz bir gücü vardı. Turnuvalarda vs. sürekli olarak onun oynandığını görüyordum. Fakat gelen güncellemelerle CZ75 in düşüş yaşayıp Tech-9'in yükseldiğini gördüm. Şu an için tüm silahlar hemen hemen aynı seviyeye getirilmiş durumda. Yani P250 ile de oynarsınız rahatlıkla ki çoğu turnuva arkadaşım P250 ile daha rahat oynadıklarını söylüyorlar.

Çömelme muhabbetine bir şey diyemem fakat çömelme konusundan faydalanmak istiyorsanız, kesinlikle bu konuda yeterince deneyiminiz olacak. Karşı tarafın aiminin dağılacağından söz edilmiş. Aynı şekilde sizin de aiminiz dağılacaktır ve spray gücünüz çok fazla yoksa, silahınızın sekmesinin ne derece, nasıl olduğunu kestiremiyorsanız çömelmeniz size - puan kazandıracaktır.

Bombalar şu an oyunun olmazsa olmazlarındandır. D2'de CT iken b'den gelecek rush u fire veya smoke ile engelleyebilirsiniz. Aynı şekilde b ye atacağınız 5 tane smoke ile de sağlam bir şekilde rush atabilirsiniz. Son bir örnek vermek isterim ki D2de en çok kullandığım mid to b taktiğidir. Smoke'u city e belli şekilde gönderdikten sonra 2 saniye bekleyip flash ı attığınız takdirde, mid i kesen awp veya herhangi bir oyuncuyu kör edebilir veya en azından aiminin, dikkatinin dağılmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle ilk round ta b ye veya a ya direkt gidilmesi yerine bu taktiğin yapılmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Numarayı bırakın demişsin ama csgo daki mapler oldukça büyük diyebileceğimiz tarzda değil. Durum böyle olunca yapılacak stretejiler de üç aşağı beş yukarı aynı oluyor. ESL turnuvalarında Faceit turnuvasında vs. de göreceğiniz üzere TSM, NaVi, Fnatic, NiP gibi takımlar da genelde aynı taktikler üzerinden oynamakta. Tabi TSM'nin 7-8 ay kadar önce getirdiği yeni taktikler ile oyunun kontrolü değişti bana göre. Demek istediğim taktikler hemen hemen belli olduğu için benim tavsiyem insanların twitch veya turnuva yayınları izleyerek bunlardan bir şeyler alması ve en iyi şekilde taktikleri uygulamasıdır.

Mermi olayında da, kesinlikle katılıyorum ama kendi oynadığım oyunlarda sıkça karşılaştığım bir durum var. Adam o kadar mermiyle alakasız ki, mermisinin bittiğini bile fark etmiyor. Şarjör değiştirmeseniz bile oldukça hızlı hareketler ile ne kadar kaldığına bakın. Ona göre hareket edin. Örneğin elinizde mp7 var ve full merminiz olduğunu görüyorsunuz direkt olarak taramaya başlayabilirsiniz ki yakındaysa düşmanınız ne derece etkili olduğunu anlayacaksınız mp7 in. Ama 8-9 merminiz var ise yapacağınız işlem aiminizi güzelce almak ve bilek gücünüz ile hs yi gömmek. Başka çıkış yolunuz yok.