dll adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kaldırdınmı sende hotlinki? Ben tüm sitelerimden kaldırdım %15 hit kaybı oldu ama tüm görsellerin silinmesinden iyidir. Search tag 2 ile alakalı olsaydı normal indexlerde giderdi. %90 Byrev pic wp ya da galeri sisteminden kaynaklanıyor.
ARkadaşlar ''%90 Byrev pic wp ya da galeri sisteminden kaynaklanıyor.'' buna katılıyorum neden diyeceksiniz. Zira eskiden google de konudaki resim çıkınca bir kod vasıtası ile resmi gören kullanıcı direk siteye atıyordu. Sonrasında google bu şekilde kodu kullananları spama attı veya aramalardaki yerini geriye atmıştı.

Şimdi bu eklenti byrev pic ise bir nevi aynı vaziyefi yapıyor. Eklediğimiz tüm resimleri wordpress de ayrı bir klasör açarak kendi logosunu bastığı her resmi yedekliyerek hem db ye zarar vermekte hem de sitenin yedeğinin şişmesine vesile olmakta.

En önemli zararlı etkisi de google tarafından son bir haftadır yapılan işlemler. Bu işlemlere derinlemesine baktığımızda ise google den arama yapan bir şahıs resim aramak istediğinde bizim sitenin resimleri ile karşılaştığında bir nevi yönlendirme yapmakta sanırım ve %99 bu eklentiyi kullananların hepsinde hit kaybı olmuştur.

Google açıklama olarak bunu demek isteyebilir ; kim ki bu eklentiyi kullanıp google görsellerde resimlerde yönlendirme yapmış ise tüm görsel indexlerini sildiririm demiştir.