Selamlar,
8 farklı dil destekleyecek şekilde bir site hazırlamam gerekiyor.
Sitede Custom Post Type UI eklentisini kullanarak haberler, urunler vs. şeklinde Özel Yazı Tipleri(Post Type) ve her birinde kategori oluşturmak için Özel Sınıflandırma(Taxonomy) kullanıyorum. (domain.com/tr/urunler/urun-kategorisi/a-urunu şeklinde bir link kullanmayı düşünüyorum)
Ayrıca urunler için Advanced Custom Fields eklentisini kullanarak detaylı ürün özelliklerini ekliyorum.
Asıl problem dil desteği kısmında ortaya çıkıyor. qtranslate eklentisi yukarıda bahsettim urun-kategorisi bölümünü çevirmeye izin vermiyor.
WPML eklentisini ücretli olduğu için henüz denemedim. İşime yaracağından emin olursam satın alıp deneyebilirim.
Bende Wordpress Multisite olayını kullanarak her dil için bir site oluşturdum. Bu şekilde de en büyük problem her site birbirinden bağımsız çalıştığı için ürünleri tekrar tekrar her site için eklemek gerekiyor ki oldukça zaman alıcı bir işlem maalesef.
Yapmak istediğim olay şu:
Türkçe sayfalarda tüm linkler Türkçe olacak.(domain.com/tr/sayfa-linkleri şeklinde)
Diğer dillerde tüm linkler İngilizce olacak. (domain.com/en/page-links, domain.com/ru/page-links)
Bu noktada bana tavsiye edebileceğiniz bir eklenti ya da Multisite de işimi kolaylaştıracak bir yöntem var mıdır? Her türlü öneriyi dinlemeye hazırım.
Teşekkürler..