Fatih'te yaşayan birisi olarak söyleyebilirim ki gına geldi artık. Her yer Suriyeli ile doldu. Alt komşum, yan komşum, karşı komşum her yerde bir Suriyeli var. Bakkal çırağı, kendi dükkanını açan Suriyeliler falan. Bunlar sorun değil. Eyvallah savaş var sığınmak için gelmişler.
Gerçi o konuda hepsi gözümde 5 kuruş etmeyen insanlar. Ülkesinin savaşından kaçan bir insan her haltı yiyebilir. Güven olmaz böyle insanlara.

Her neyse savaş öncesi de kendime göre sebepler yüzünden bunları pek sevmezdim. Geçen yaşadığım bir olay sonrası daha da sevmemeye başladım.

Dört arkadaş yolda yürürken ağlayan, mendil satmaya çalışan bir çocuğa rastladık. Yarım yamalak Türkçe ile paramı çaldılar abi falan dedi. Bizde haliyle acıdık. Bir miktar parası gitmiş bizde acıdık verdik. Tabii ben biraz şüphelendim aynı çocuğu daha evvel aynı yerde ağlarken gördüm. Parayı verdik kız arkadaşımızı evine bıraktık geri dönüyoruz. Bu sefer ileri de az evvel yanında olan diğer çocuk ağlıyor.
Çaktırmadan tekrar aynı muhabbeti kurduk nedir ne değildir diye. Aynı muhabbet paramı çaldılar falan ağlıyor. Kısacası tezgah kurmuşlar. El kadar velet dolandırdı bizi ayak üstü.

Neyse dedik ne niyetle verdiğimiz belli. Eve doğru giderken ileri de yine bir çocuk etrafında 4 tane teyze. Ağlıyor dert anlatmaya çalışıyor. Fena halde benimsemişler işi. Saat akşam 12 suları falan.
Gençleri de aynı çok şımarık artist tipler. Her an biriyle ne bakıyorsun davasına girebilirsiniz. İnadına bakıyorlar ve uyuz bir bakışları var.

En kısa zamanda bir çare bulunarak ülkeden sürülmeleri gerekli.