anx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Siz sanırım Vpn mantığını yanlış algılamışsınız gibi görünüyor;

Vpn, noktadan noktaya şifrelenmiş biçimde bağlantılar kurmak için kullanılır.

Aralarında 100 ms olan iki lokasyon arasında bir sanal özel ağ bağlantısı gerçekleştirdiğinizde, gecikme değerlerinin 0-1 ms arası kısa ve değişken olması doğaldır, bir nevi yerel özel ağ kurulumu sağlanmaktadır, fakat ön planda bağlantı sağlayan iki nokta dış bacak ip adresleri birbirlerine yönlendirilmiş durumdadır.

Anycast Bgp Routing'i araştırmanızda fayda var, maliyetli bir çözüm ama en doğrusudur.

Teşekkürler.
Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fiziksel yapı itibari vpn size böyle bir imkan sunamaz.
Internette araştırdığımda benim dediğim şekilde bir sunucuya bağlantı gecikmesini düşüren VPN şirketleri bulunuyor, mesela ilgilteredeki sunucuya beni Fransa üzerinden aktarma yaparak sanki Fransa'ya bağlanıyorum gibi oluyor ve pingi Fransa'daki vpn serveri üzerinden alıyorum.
Örnek vermek gerekirse;
Türkiye-Fransa arası ping 50 civarı, Fransa-İngiltere arası ping ise yaklaşık 10 ms civarında.
Eğer ben direkt Türkiye-İlgiltere bağlantısı yaparsam 90 ms civarında oluyor.
Sonuç olarak VPN üzerinden yaklaşık 30 ms indirgemek mümkün gibi duruyor.
Şuanda ücretsiz kullanıma açık bir program ile(kullanıcı yükü biraz fazla) bunu denediğimde totalde 5-7 ms civarında bir azalma oluyor.
Benim istediğim fazla kişinin olmadığı hızlı bir VPN ile belirttiğim gibi sunucuda binlerce kullanıcı yükü olmadan bağlantı kurmak ve bu indirgenen değeri 5 ms değil de 20 ms gibi bir sayıya çekmek. Umarım anlatabilmişimdir. Anlamadığınız noktaları sorarsanız daha detaylı yazabilirim.