Hocam öncelikle şirket kurmayın. Böyle bir ihtiyacınız yok. Şirket kurmak ve yönetmek oldukça maliyetli. Kurulumda 5-6bin tl civarı para harcıyorsunuz ve sonrasında en basit bir işlemde bile yığınla ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz.Şirket adres değişikliği yapmak bile 500-600 liraya mal oluyor size. Şahıslarda muhasebe ücreti 100 liraysa şirketlerde 300 lira. Bu örnekler çoğaltılır. Zaten aklı başında hiçbir muhasebeci size şirket kurdurmaz. Siz arkadaşın söylediği gibi bir muhasebeci ile görüşün. O sizi yönlendirecektir. Dükkan açmak zor bir iş değil. Gayet basit prosedürleri var. Maliyeye mükellefiyet oluşturacaksınız. Dükkanınıza gelip işe başlama ve adres onayı alacaklar 5dk bir sohbet muhabbet edersiniz ve biter.

Örnek aylık masrafınızı yazayım:

1. Muhasebeci ücreti (100-150TL)
2. Bağ-Kur ödemesi 400TL
3. Her ay 30TL damga vergisi
4. Kira Gideri
5. Kazancınıza oranla KDV ve Gelir Vergisi
6. Su-Elektrik
7. Kira stopajı

bunlar sizin masraflarınız olacak. Hali hazırda yürür bi işiniz var ise ofis sizin için olumlu yönde netice verir. Yoksa ben bu masrafların altına giremem ve ofis benim için çok gerekli değil diyorsanız hiç açmayın. Durduk yere kafadan aylık 300-500 TL masraf yapacaksınız. Vergi mükellefi olmanın avantajları elbette var en basiti sigortanız ödenir.

İnşallah hayırlısı olur hakkınızda. Ülkemizde gönül ister ki herkes vergisini tıkır tıkır ödesin. Maalesef geniş bir kitle özellikle Webmaster eşrafında vergi vermeyi lüzumsuz, saçma yada kaba tabirle aptalca buluyorlar. Allah çalışanın, isteyenin rızkını verir.

Not: Tüm bu yazdıklarım duyum yada varsayım değildir. Normal şahıs ve limited şirketi kurmuş yönetmiş biri olarak tecrübelerimi aktarıyorum hocam. Diyebilirsiniz ki Şirket neden kurmuyoruz yada neden bazı vatandaşlar şirket kuruyor. ORTAKLIK ve YÜKSEK GELİR var ise şirket tabi ki gerekli. %30'luk vergi dilimine girerseniz şirket olmak size avantaj sağlar. Şirketlerde vergilendirme %20 ile sabittir.