Migros'dan almış olduğum iPhone 5 markalı telefon arızalandığı için defalarca servise yolladım. Ancak sorun çözülmeyince iade edilmesi için Tüketici Hakem Heyetine (thh) başvurdum. Ürün son servisten geldiğinde teknik servis ürünün sağ yan tarafını derin bir şekilde çizerek zarar vermiş ve ürünü ayıplı hale getirmişti. İlk başta THH süreci devam ettiği için ve iade kararı çıkacağını tahmin ettiğim için resmi süreçle ürünün iade edilmesini eğer dava tahmin ettiğim gibi iade kararı ile sonuçlanmazsa o zaman bu nedenle iade işlemlerini yaptırmanın daha uygun olacağını çalışanlara belirttim. Onlarda bunu kabul ettiler ve süreci beklemeye başladık.
Süreçte ürün bilirkişiye verilerek incelendi ve sorunlu olduğu görülerek THH lehime karar aldı ve ürünün iade alınmasını karara bağladı. Ancak Migros bu kararı kabul etmeyerek tarafıma iptal davası açtı.
Bende bu olay üzerine ürünü daha önce ayıplı hale getirdikleri için iade işleminin bu olay üzerinden yapılması için başvurularda bulundum ancak henüz hiçbir dönüş yapılmadı ve süreç sürünceme de bırakıldı.
Migros müşteri memnuniyetini ön plana alan reklamlar yapmasına rağmen müşteriyi sindirmek için elinden geleni yapıyor. Herkese tavsiyem Migros'tan elektronik ürün alırken tekrar tekrar düşünün. Migros cep telefonlarını Teknoeksper firması ile yurt dışından getirtiyor ve teknik servis işlemlerini Teknoeksper firması yapıyor yada yapamıyor mu demeliydim bilmiyorum. Ama dediğim gibi ben 2015 Şubat ayından beri uğraşıyorum telefonu iade etmek için ancak hala bir sonuç almış değilim.
ESS elektronik diye bir firma değil mi garanti şirketi?