o halde mevzu tüm sanallaştırılmış agar server'larını resetlemekse shutdown -r ile ana sunucuyu resetlemek hepsini resetlemek olacaktır. shutdown -r tüm sunucuyu yeniden başlatıyor.
Spesifik olarak bazılarını resetlemek istiyorsanız yine aynı mantıkla cronlar düzenlenip "shutdown -r" yerine "agar server restart komutu" yazarak resetleyebilirsiniz. o komutu, serverın nasıl çalıştığını bilemiyorum.
dediğim gibi çalışıyorlar mı kontrol etmek vs. durumları daha karmaşık. agar server yapısını bilemediğim için net bir şey söylemiyorum. eğer her bir server çalışan process'lerde gözüküyorsa ps ile processler çekilir grep ile yakalanır. oradan gelen sonuçlarda idler varsa regex ile ayıklanır, çalışanlar tespit edilir. çalışmayanlar ona göre bir algoritma ile ayıklanabilir. yapıyı bilmediğim için atıyorum tabi. en temizi ana sunucuyu restart edin hepsi yeniden başlasın.
kolaylıklar.
agar oyunu 1 sunucu (VPS,VDS,DEDİCATED) içinde kurulmuş sanallaştırma sunucular gibidir.
1 sunucu içine 10 farklı agar server(sunucu) kurulabilmekte. arakdaş onlara ayrı ayrı hükmedebilirmiyiz diyor.