Seo tekniklerinin yedincisinde size içi optimizazyon'a ilişkin matematiksel bir anlatım yapmıştım (
burada), aynı olayı site dışında öreceğiniz ağ için kullanabilirsiniz, hala 10 numara işe yarıyor. Ama biraz çalışmanız lazım

Kolaylıklar dilerim.
EDİT: Sanırım harfler kafaları karıştırıyor. En iyisi örnek eşliğinde anlatmaya çalışmak.
Aşağıdaki tabloda;
Ana sayfasını "Araç Kiralama" kelimesinde çıkarmaya çalışan biri için site içi linklemeyi anlatmak yani ana sayfayı bu kelimede nasıl güçlendireceğini göstermek için az önce hazırladım.
Sitede ana sayfa + 6 konu olduğunu düşünelim.
Ana sayfanın "araç kiralama" kelimesinde güçlenmesini istiyoruz.
Sırasıyla;
Araç rehberi, Ekipmanlar, Kiralama bilgileri, Rezervasyon, Kurumsal Bilgiler ve Araçlarımız adında sayfalar (makaleler) olduğunu düşünelim.
Her makale içinde anchor text olarak "araç kiralama" kelimesini ana sayfaya linkliyoruz.
Tüm sayfanın toplam değeri 7 puan (okla işaretli).
Dikkat ederseniz "Ana sayfa"dan sadece "Araç Rehberi" sayfasına link vermişiz ve bundan dolayı "Araç Rehberi" sayfasının değeri 2.95'e çıkmış.
Diğer sayfalar ise 0.15 de kalmışlar.
Bu rakamların toplam 7
Ana sayfa ise 3.29
Yani tüm sayfalar içinde "ana sayfa" tek başına %47'lik bir değere ulaşmış.
Araç rehberi 2.95 ile %42
Diğer her bir sayfanın değeri ise 0.15 yani %2.1 de kalmışlar.
Bundan çıkan sonuç;
Yapılan bu size içi linklemeden dolayı "ana sayfa" diğer sayfalardan açık ara farkla üst sıralarda yer alır.
(Önemli Not: Bu hayali bir örnek çalışmadır. Bu haliyle linklenirse "araç rehberi" hariçindeki alt sayfalar indekslenmez çünkü "yetim" durumdadırlar.)
İşte anlattığım teknik, burada kısaca ele aldığım konunun açılımıdır.
Herkes kendine göre bir sayfanın güçlendirilmesi için farklı bağlama şekilleri üretebilirler. Gerisi size kalmış
Sevgiler
.