Emek vermeden para kazanılmaz. Sadece para harcayıp para kazananı ben ne gördüm ne duydum. Şimdi siz bana emek verdim diyeceksiniz de, yazılımcı bularak, tasarımcı bularak, editör bularak ve SEO işi ile ilgilenen birini bularak mı emek vermiş oldunuz?
Bakın hocam çok güzel bir laf vardır başkasının şeyiyle gerdeğe girilmez diye. Sizinkisi de o şekilde olmuş.
Yazılımdan anlamıyorsanız yazılımcıya hiçbirşey yazdırmayacaksınız. Çünkü siz incelemedikten takip etmedikten sonra hepsi yarım yamalak saçma sapan iş yapar ve sizi peşinde koştururlar.
Tasarımdan, HTML dökümden anlamıyorsanız tasarım yaptırmayacaksınız. Adamlar resim çizer gibi tasarım yapıyor, ne bir kullanıcı deneyimi, ne bir kullanışlılık hiçbirşeye dikkat etmiyor.
SEO işinden anlamıyorsanız sağda solda gördüğünüz SEO işi yapanlarla çalışmayacaksınız. O adam sizi yolmaktan başka bir iş yapmaz.
Ben iyi para kazanıyorum ama hala daha sitelerime içerikleri ben girerim, tanıtım yazısı alacağım zaman ben yazarım, link alınacağı zaman ben link alırım, tasarım yaptırılacağı zaman ben yönlendiririm, yazılım yapılacağı zaman kodlarını bile kontrol ederim, sunucu alacağım zaman herşeyini ben araştırır ben kurarım. Kısacası ben de başka yerlere işleri yaptırıyorum ama her zaman işin içindeyim. Sizin kafa ile gidilirse 3k ile başarınız sabit kalır daha ötesi olmaz.
Bir siteye 40k para da harcanır 100k para da harcanır. Önemli olan onun geri dönüşünün olacağından emin olmaktır. Ben buna 40k vereyim 2 yıl sonra da alsam birşey olmaz iye plan yaparsan o 2 yıl olur sana 20 yıl ama yine de paranı geri alamazsın.
Senin moda için yapacağın şey pinterest ve facebook'tan başka birşey değil. Başka yerden hit alman Domain Authority kazanmadan çok zor. Kısacası sosyal ağlara sürekli reklam bas. 40k para daha yatır sosyal ağlara gör bak o 80k para nasıl geri dönüyor 1 yılda. Ha tabi bu sosyal ağ içinde sosyal ağdan nasıl hit alındığını bilmeniz gerekli. yine birilerine güvenip sayfa reklam vs yaparsanız yine başarısız olursunuz.
Kısacası sen teknik direktör olacaksın, iş verdiklerin ise futbolcu.