merhaba, yaklaşık 2.5 aydır paramı alamıyorum Godaddy'den. Banka çeki kayıp takip numarası yok (!) üstüne üstün EFT için 1000 USD altındaki işlemleri yapmıyorlar. Paypal ise sadece USA'daki kullanıcılar için aktif. Tek çare eCheck dedikleri elektronik çek ! Fakat elektronik çek türkiye deki çoğu banka tarafından kullanılmıyor ! Siz hangi bank hesabınız ile paranızı aldınız ayrıntılı anlatırmısınız ?
Merhaba,
Daha önce kağıt check kullandım. Fakat citibank çekleri gönderiyorlar Bankalar bozmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Artı ücret kesiyorlar. Bu yüzden kağıt çeki iptal ettirdim. Kağıt çek yaklaşık gönderildikten 1 ay sonra ulaşıyor. Postacı kutuya atıp gidiyor.
eCheck'i Garanti bankasına istedim. National ID kısmına T.C. kimlik numarasını yazdım. Diğer kısımlar zaten sizin adınız, banka iban ve banka adı. Parayı size gönderirken bir email gelecek işleme konulduğuna dair.
Email geldikten 1 gün sonra para Garanti bankası hesabımdaydı. Aktifbank'tan eft yapılmış görünüyor. Not kısmına "online advertising income" yazmışlar. Bir de income passport no diye bir numara açmışlar. Ne işe yaradığını bilmiyorum.
İkinci kez eCheck istedim bu kez kağıt çeki iptal ettirdim eCheck Akbank yazdım. Bakalım nasıl olacak. Daha işleme konulmadı.
eCheck seçeneğinin gelmesi ABD dışı ülkeler için büyük bir gelişme. Bir dönem çok problem yaşadım. Bazen parayı in-store credit olarak alıyordum. Bunun bir istisna olduğunu bir daha bu şekilde göndermeyeceklerini yazmışlardı

Good as Gold hesabı açtım ama işe yaramadı. İhale ödemeleri için kullanılamaz dediler.
Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Sonucu yazarsanız sevinirim.