Günaydın öncelikle,
Genel olarak sunucuya verdiğim para tartışılır konuma gelmiş. İçeriğin %80'i fotoğraflardan oluşan bir site için sunucunun önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir finans sitem olsaydı ve günlük değil 3k, günlük 10k hitim olsaydı bile dediğiniz gibi bir sunucu ihtiyacım olmayabilirdi. Ancak benim tek sayfam yeri geliyor 2.5mb'a kadar çıkıyor. (bir finans sayfasına 30kb max)Böyle bir siteyi ucuz bir sunucuya koysam sanırım açılma hızı 1-1.5sn arası değişir. Şuan açılış hızım CDN ile birlikte 0.15sn.
Diğer bir konuda siteyi tabiki adsense için kurmadım ancak beni 1 yıl kadar gideceğim yere kadar benzin paramı çıkarır diye düşünmüştüm. Bu konuda yanılmışım.
Ve en önemlisi!
90'ların sonlarında internet hayatımıza girdi, ve Türkler internet reklamları ile tanıştı. Her zaman olduğu gibi kısa yoldan nasıl köşelik olurum mantığı ile xyz site reklamları verdi. Ardından da 20 yıllık algı başladı "reklama tıklama virüs girer bilgisayarına" İşte o yüzden güzel biraderlerim avrupada amerikada daha iyi kazanç oluyor bizde olmuyor.
Üzülüyor muyum? Hayır. Çünkü bize müstehak.