Bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Bu sorun aklıma takılmıştı çünkü... Adsense hesabımda Güney Kıbrıs yaşıyorum görünüyordu ve TBM vs. Euro ile gösteriliyordu fakat ben KKTC'den hesap açtım, sorun olmayacak değil mi ödeme isterken?
Sorun olur, ödeme alamazsın. Hesabını kapatıp yeni hesap açman lazım. Aynı olayı ben Türkiye'den Macaristan'a taşındığımda yaşamıştım. Zaten adsense hesabında banka hesap no girerken IBAN numarası o ülkenin IBAN koduna göre başlar yani seninkisi Güney Kıbrıs IBAN kodu ile başlar. İstesen de KKTC IBAN kodunu giremezsin. Adsense hangi ülkeye kayıtlıysa o ülkenin bir bankasına o ülkenin para birimi ile açılmış olan hesaba alabiliyorsun.
Macaristan'da ben öncede EURO alıyordum ama HUF(Macar Para Birimi) hesabıma kendileri kuru çevirip o şekilde gönderiyorlardı. Tıpkı eskiden Türklerin dolar kazanıp TL alması gibi. Şimdi ise sistemi değiştirdiler, bazı ülkeler(bunlar adsense üzerinde belirtiliyor) hariç herkese ülkenin para birimi olarak kendi ülkesinin para birimi hesabına gönderiyorlar.