DonVito adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendıne o hakaretı yaıpyorsan ayrı bır konu kardesım saygıda duyarım ama baskalarına o hakaretı yapamazsın ben bu ısten anlamam anlayan varsada fıyatını yazar uyarsa yaptırırız uymaz ıse eyw derız yanı sımdı sen luxs sıte yapıyosun dıye ılla benzer kısıleremı yaptırıcaz demekkı yapan ısın ehlı kısıler varkı arayıp gereken bılgılerı verıyorlar bıze yapalım dıyorlar he ısımızı goruyormu goruyor sonuc guzelmı guzel o zaman o hammelıyelık le sıze basarılar dılerım
Ben hammallık yapmıyorum, bir yazılımcıya sırf sizin verdiğiniz fiyatı beğenmediği için hammal diyorsanız bu sizin seviyenizin bir göstergesidir.

Bu işten anlamıyorsanız, "bütçem şu kadar ona göre he" şeklinde bir ibare belirtmezsiniz. Yazılımcıya saygı duyuyorsanız fiyat tekliflerini istersiniz. "işin ehli kişiler varki arayıp........." işin ehli kişi bu fiyatlara çalışmaz.

İşini görüyorsa hala freelance çalışan arkadaşlar ölü fiyatlara emeklerini ortaya koyuyorlarsa benim diyecek sözüm yok. İhtiyaç sahibi vardır anlarım fakat bu şekilde bir üslupla bana çıkışmanız hoş olmadı.

Ve ben kimseye hammal yakıştırması yapmadım, kendimi hamal olarak görseydim zaten sizin projenize teklif verirdim...

"İş veren" sıfatında ki kişiler maalesef bu düşüncede. Karşıt bir görüş almaya tahammülleri yok, para verecek taraf oldukları için her şeyi söyleme hakları olduklarını düşünüyorlar, her şey istedikleri gibi olacak zannediyorlar. Parayla insanları değil hizmetleri satın alıyorsunuz bunu unutmayın.