Trafik kazalarını azaltacaksa çok güzel bir çalışma fakat madem böyle bir sisteme geçiliyor.Bari aktif olarak ehliyet kullanan tüm bireyleri uygun fiyata yeniden derslerden geçir.Dediğiniz gibi ilk kırmızı ışıkta yanması çok acımasız olur.Hatta şuan ki durumda adil değil ne yazık ki.Şimdi 3 kere kırmızı geçersem benim ehliyetim yanacak ama dolmuş şöförlerinin %60'ı günde 10 defa kırmızı ışıktan geçiyor.Yolcu kapabilmek için şehir içinde birbirleriyle yarışıyorlar.Trafikte bu kadar maganda bu kadar serseri el kol sallaya sallaya gezerken bir kısım insana bu tarz bir ötekileştirme yapılmasını doğru bulmuyorum.
Şöyle olsun eyvallah ama herkes senede 3'den fazla kırmızı ışık ihlali yaptığında,3 den fazla hız limitini aştığında veya diğer belli başlı cezaları belli bir sayıyı tekrarladıktan sonra herkesin ehliyeti 3 aylığına el konulsun.Veya yanacaksa herkesin ki yansın.Neyse yine ben ve benim girdiğim sene tüm öğrenciler kurallara uyar gelecek nesiller için iyi sürücüler ortaya çıkar ama vukuatlı sürücüler içinde denetleme yapılmalı bana göre.
Merhabalar,
Şuan bu düzene alışmış kişileri yeniden eğitmek(günde 10 kere kırmızıda geçen doğmuş şöförünü) çok zor, siz istediğiniz kadar dersten geçirin o adamın yıllarca kafasına işlemiş kullanım stilini değiştiremezsiniz, bu yüzden yeni ehliyet alacaklar üzerinde çalışma yapılmalı...
Hız merakı törpülenmeli, bir arkadaşımın eniştesi hız nedeniyle trafik kazasında felç kaldı, bu arkadaşım hala hız yapıyor, bana çok ilginç geliyor...