Kurumsal bir şirkette çalışan nişanlımın şirket mail adresine mynet ve yandex maillerden olmak üzere iki adet ***** resmi gönderilmiş. Konu yakın arkadaşlarları arasında konuşulduğunda daha önce bir kaçının daha bu şekilde mail aldığını öğrendik. Şimdi şirket dışından biri olsa diyorum şirket adresine nasıl ulaşabilsin. Büyük ihtimalle şirketten biri. Atılan mailler mesai saatleri içinde gönderilmiş, burada aklıma iki ihtimal geldi. Ya bu adam salak kendi iş yeri pcsini kullanarak attı ama ya telefonu ile bağlanarak gönderdi. Bu seferde şu soru aklıma geliyor savcılık cep telefonunu çok rahat bulur. Şirket bilgisayarı kullanıldıysa mynet ve yandex maillerinr girmek için log kayıtları belli olur, siteye hangi kullanıcılar girmiş diye. Başta belirttiğim gibi şirket türkiyede ve dünyada önde gelen bir firma. Acaba diyorum ortaya çıkmasın diye olayı gizlemeye çalışabilirler mi? Sizden fikir almak istiyorum salı günü savcılığa gideceğiz, nasıl bir yol izlemeliyiz? Örneğin gele maillerle ilgili savcılık yandex ve mynetten nasıl bir bilgi alabilir. Benim aklıma şu da geliyor dışarıdan ortak bir wifi ile bağlansa ve gönderilse savcılık kişiyi nasıl tespit edebilir. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkürler.
Sent from my iPhone using Tapatalk
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:31:26 -->-> Daha önceki mesaj 23:30:15 --
Telefondan yazdım düzeltemedim ****** olan kısım cinsel organ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mail atan kişi dediğiniz gibi şirket içi taciz olma olasılığı çok yüksek .Belirttiğiniz mail adreslerinden gönderilmesi sizin için oldukça iyi bir durum.Çünkü iki firmanında Türkiye'de vergi veren kurumlar o yüzden belli bir süre datayı tutma zorunlulukları var .Siz savcılığa gönderilen maillerin ayrıntı kısmını'da eklerseniz işleminiz nokta atışı yaparcasına hızlı bir şekilde çözülür .Mail atan kişinin ise cahil biri olduğu belli çünkü bu mail adreslerinden nokta atışı yapılırcasına hemen bulunur.
Tahminimce öncelikle savcılık şirketlerden bilgi isteyecek ve sonra Tib devreye girip o gün o saatte atılan ip adresinin yerini tespiti için talimat verecektir .
Geçmiş Olsun .