1. Debriyaja basılı tuttuğunuzda zaten vites değiştirmeseniz de vitesi boşa da alsanız araba boştaymış gibi gider. Debriyajın amacı işlemleri devre dışı bırakmaktır yani boşa almaktır arabayı. Yokuş Aşağı Debriyaja basıp ara ara fren kullanılır zaten sıkıntı cıkmaz.
2. Kırmızı ışıkta beklerken zaten boşa almıcaksın ki, arabayı her durdurduğunda (kontak kapatmaktan bahsetmiyorum normal kırmızı ışıkta durmak vs.) debriyaja basılı tutup 1'e almakta zorunlusun. Ve sonrasında debriyaja basılı tutup frene de basmalısın.
Ehliyetin var ve bunları bilmiyorsan, araba kullanıyorum diye geçinme aman diyim daha normal kullanım olaylarını bilmiyorsun.
Teşekkürler hocam bilgilendirmelerin için. Ehliyetim var ama bu eğitim seviyesinde bu şeylerden bahsetmiyorlar biliyorsunuz.