balatan biter. Boşa almakta sıkıntıdır yokuş aşağı inerken.
Işıkta neden debriyaja basılı tutuyon ki , boşa al. Yeşil yanmasına 2-3 saniye kala debriyaja bas 1 e tak
Yokuş aşağı veya düz yol farketmez neden giderken debriyaja basılı tutulsun ki? Yanlış olur. Zaten yeni araçlarda yokuş aşağı inişlerde gaza yüklenmeden viteste kalması yakıtta daha fazla tasarrüf sağlar diye biliyorum.
yokuş aşağı giderken vitesi boşa alanın aklından şüphe ederim..Boşta frenler sertleşir fren mesafeniz uzar
hala varmı öyle arabalar
Yarım debriyajda balata eskiyor biliyorum. Tam debriyajda bir şey olmayabilir.
İngiliz ehliyet sınav elemanı, kırmızıda debriyajda tut demişti.
Basmayı bırak, ayağın ağırlığı bile debriyajı bitirir. Dokunmayacaksın bile debriyaja vites değiştirme harici. Ki; arabayı boşta sürenin şöförlüğünden şüphe etmeli.
ben otomatik kullanıyorum ve yokuşta giderken mutlaka boşa alıyorum. normalde 3-4 devirdeyken boşa alınca 0.9 devirde seyrediyorum. bunun neresi israf?
Balatalar biter aynı durum 1 ay önce başımıza geldi. Özellikle yeni jenerasyon araçlarda kalkış, vites değişimleri ve tamamen durma dışında debriyajın kullanılması balataları bitiriyor.
sık kullandıgın bi cadde ise ışıgın nezaman yanip sönecegini az cok tahmin ediyorsun, atiyorum 5-6 saniyemi kaldı tak vitesi 1'e
Boşu boşuna masraf çıkarırsınız kendinize
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. araba kullanmayı 3 ay önce öğrendim.
Bana kimse demedi sakın bunu yapma şunu yapma diye

Dün bi konuşma arasında birisinden duydum biraz baktım sıkıntılı iş gibi gözüküyor sonra buraya sorayim dedim.
Bayağı faydalı oldu cevaplar teşekkür ederim herkese