Vatandaş "Seo Uzmanı" için ingilizce şartı var mı diye sormuş, webmaster için değil.
Seo Uzmanı kesinlikle orta derecede ingilizce bilmelidir. Çünkü Seocu ile Seo Uzmanı arasında çok fark var. Seo uzmanı sürekli güncelleştirmeleri takip etmeli ve yabancı kaynaklarda araştırma yapmalıdır. Durum böyle olunca ingilizce bilmeden "Seo uzmanı" değil ancak seocu olursunuz. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.
Bahsetmek istediğim noktayı anlamışsınız,
Burada herkes Seo konusunda bilgi sahibi az çok.
Ben 23 yaşındayım ve 15 yaşımdan beri İnternet sektöründeyim, milyon tane site açtım milyon tanesinden para kazandım yüzlerce farklı olay denedim,
Eskiden seo sadece sıralamaydı ama artık seo bilen birisinin sadece seo bilmesi yeterli olmuyor Pazarlama'da bilmeli bir firmada çalışmak için bence.
Yeri geldiğinde Crawl analizleri ile binlerce sayfanın analizini çıkartıp kafamda farklı algoritmalar kurarak en uygun şekilde yöntemler uyguluyorum değişik çalışmalarla farklılaştırmaya çalışıyorum kendi yöntemlerimi.
İnternet'den 10.000 lira kazanan kişi seo biliyor diye bir düşünceyede katılmıyorum, en basitinden agar.io oyunu ilk cıktıgında acanlar bir sürü para kazandılar ve hala kazanıyorlar internet'den para kazanmak kovalama ve uğraşma işi.
İnternet'de para kazanırken E-Ticaret'den bahsetmıyorsak sadece sıralamaya oynarsınız ama kurumsal firmalarda en azından benım gördüğüm kadarıyla öyle değil.
Bundan 3 ay önce 4 kişilik bir ekibin başına Seo yöneticisi olarak alınacaktım, firma dışarıdan Pakistan'lı kişilerlede çalışıyor diye eleman olarak almak istedi onlarla iletişimimin sıkıntılı oalcağı için kabul etmedım doğal olarak.
Bir şekilde ne yapıp edip 1 yılda olsa 2 yılda olsa gelecek için İngilizce şart bunun farkına geç vardım sanırım