Evet. Algoritmalar sürekli geliştiği ve değiştiği için en güncel bilgileri kaynağından öğrenmek, farklı kaynakları karşılaştırarak ortak bir kanıya ulaşabilmek için iyi seviyede İngilizce bilmeniz gerekiyor.

Anarchist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Seo konusunda sürekli yaşadığım bir sorun var,
Firmalarla iş görüşmelerine gittiğimde hep ilk olarak İngilizce bilmediğimden dolayı eksiye düşüyorum genelde, ve bir çok büyük kurumsal firmaya sırf bu yüzden giremedim.
Seo Uzmanı İngilizce bilmezse bu işi yapamaz mı?
Seozeo'nun Seo konferasında özellikle dikkatimi çeken bir nokta vardı, konuşmacıların anlattığı birçok şeyi 9 saat boyunca dinledim, ve Seo çalışmalarının her ülkede farklı şekilde yapıldığına dikkat etmiştim,
Mesela 19 yaşında bir çocuk yaptığı konuşmada " forumlarda insanlarla etkileşime geçin, firmanızı tanıtın, çok faydalı bir Seo çalışması vs." demişti, ama ülkemizde forum kültürü bitti mesela.
Türkçe içerikli, Türkiye'de yayın yapan ve hedefi Türk ziyaretçisi olan bir Site için Seo uzmanı İngilizce bilmeden başarılı olamaz mı ?
Yıllardır Seo ile ilgilenıyorum birçok şey değişiyor ama en başından beri hep belirli kriterler vardı sadece şekil değiştirdiğine inanıyorum.

Deep Crawl ve benzeri araçları uzun süredir kullanıyorum, yurtdışında yazılarınların gerçekten bu kadar değeri var ve ben bunu kaçırıyor muyum diye merak etmiyorum değil.
Sizin yorumunuz nedir ?