Yıllardır bu forumda binlerce kişi AdSense üzerinden kazanç elde ediyor. Çoğumuz (%85) kazançlarını legal siteler üzerinden, çeşitli kategoriler üzerinde yayın yaparak elde ediyor. Bunlara YouTube yayını yapan arkadaşlar da eklendiğinde ortaya aslında para-kazanç ilişkisiyle birlikte uzun yıllar AdSense'ten gelir elde etmenin yolu çıkıyor.

Ancak bazı arkadaşlar var ki, (sözüm sizlere değil, üzerine alınmak isteyen alınabilir) bu %15'lik dilime giriyor. Spam siteler, telif hakkı içeren projeler, AdSense politikalarına tamamen aykırı sitelerle para kazanmaya çalışıyor.

Peki kazanamıyor mu?

Kazanıyor. Şöyle anlatayım... Vakti zamanında oyun - müzik vb. indirme sitelerine, hatta xyz sitelerine kadar AdSense reklamı ekleyip, para kazananlar oldu. Bundan çok uzun yıllar önceydi, çeşitli hilelerle, oyunlarla Google kısa süreli kör edildi. 1-2 ödeme alındı ve o arkadaşların yedi sülalesi Google tarafından banlandı. Bir çoğu ne kendi, ne de akrabalarının üzerine hesap dahi alamadı. Sağdan soldan hesap satın alma yoluna ya da AdSense ile ilişkiyi kesme yoluna gitti.

Günümüzde ise durum farklı. AdSense artık çoğu siteyi anında banlamıyor, belirli bir süre takip ediyor, izliyor, kazançları da yansıtıyor. Sonra kazançları düşürerek kullanıcıya 2. bir şans tanıyor. Diyor ki bak sen benim politikalarımı ihlal ediyorsun, sana belirli bir süre veriyorum bu süreyi iyi değerlendir, politikalarıma uygun hale getir siteni güzel güzel devam edelim işimize diyor. Bu noktada bazı arkadaşlar olayı doğru algılayarak sitesini güncelliyor, bazıları da r10'da ve çeşitli platformlarda satışa çıkartma yoluna gidiyor.

Son zamanlarda AdSense gelirli site alım-satım kategorisinden kaç tane pm istediysem, bir çoğu bu oyun için açılmış siteler. Zamanında Ogame vs. oyunlar için de çok açılmıştı bu siteler, ardından teker teker onlar da uçmuştu. 1-2 aylık siteyi anında satıp, Google'dan alamayacağı parayı bilinçsiz kullanıcıdan alma yoluna giden arkadaşları da kınıyorum. 1 hafta, 1 ay sonra o site banlanınca aldığınız parayı içinize sindire sindire yiyebilecek misiniz? Kursağınızdan geçecek mi?

Bugüne kadar birçok site sattım. Eksiği, gediği, olumlu yolu ne var ne yoksa söyledim. Bu konunun açılması aslında bu kategorilerde site alıp, AdSense üzerinden gelir elde etmeyi düşünenler için faydalı olmuş.

Peki ne yapacaksınız?

Benim önerim elinizdeki hiti paylaştırın. Siteniz üzerinden AdSense ile gelir elde etmeyin. Gidin yan bir site açın, bu oyunla ilgili blog kurun. Teknoloji sitesi açın, oyun sitesi kurun, mobil uygulamasını yaptırın. Onlara sitenizdeki hiti dağıtın, oradan kazanç elde etmeye çalışın. Yine geçersiz trafik olmayacak mı? Mutlaka olacak ama agario sitelerinizle kıyasladığınızda arada uçurum olacak, kazanç da elde edeceksiniz. Ben önerilerimi söyleyeyim de isteyen dinler, istemeyen dinlemez. Yakındır bu sektörün tamamen temizlenmesi de...