Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Süpermiş valla araştırdım bulamadım

bağkur ve yazar kasa ne alaka anlayamadım alt tarafı şahıs şirketi olacak en küçük şirket, birşey satışıda yapmayacağım yapacağım işlerde zaten iş yapacağım firmalar kdv ücreti alıyorlar bide ayriyetten ben mi verecem ? eğer vereceksem harbi soyguncu bu devlet şimdi kıbrısı falan araştırıyorum Teşekkürler yardımınız için.
Siz bir işe girdiğinizde sigortanızın yapılması kanunen gerekli ise, siz bir şirket açtığınızda şirketin sahibide olsanız o şirketin çalışanı konumunda oluyorsunuz haliyle sigortasız işçi çalıştıramassınız, bu işçi kendinizde olsanız

Hizmet sektörü üzerine iş yapacaksanız yazar kasaya gerek yok. Perakende mal satışı yapıyorsanız yazar kasa gereklidir.

Bir şirket açacaksanız muhasebeci ile çalışmanız zorunlu olduğundan bu tür konuları güvenilir bir muhasebeci bulup onla görüşmeniz sağlıklı olur. Şahıs şirketi açmanın bir zorluğu yok 1 günde bile açarsınız, asıl sorun yüksek vergi oranları, her zaman karşınıza çıkan damga vergisi, stopajı, muhasebeci ücreti, beyanname ücretleri, devletin kafasına göre çıkardığı sürpriz vergilerdir. Bir nevi devletle ortak iş kuracaksınız ancak bu ortaklıkta devlet 1 lira bile ortaya para koymayacak, tüm harcamaları siz yapacaksınız, kazancınızın büyük kısmını ortağınıza vereceksiniz, ortaklığı bitirme şansınız yada ortağınızın ağzını burnunu kırma şansınız olmayacak.